Η γεμάτη προβλήματα Sharp θα λάβει όπως λένε οι αναφορές μια μεγάλη βοήθεια καθώς Intel και Qualcomm σκέφτονται να επενδύσουν έως και ¥30 δις (£236m) στην εταιρία με βάση την Osaka.

Παρά τα προβλήματα της παραμένει η μεγαλύτερη κατασκευάστρια πάνελ LCD και ειδικά σε μικρά πλέον πάνελ αφής όπως εκείνα με την τεχνολογία low-power IGZO, στα οποία δε αύξησε και την παραγωγή.

Οι δε φήμες λένε και για κατασκευαστές ultrabook όπως οι Lenovo, Dell και HP να είναι επόμενοι πελάτες για τα υπέρλεπτα laptop.

Αν είναι οι αναφορές αληθινές η Intel αυτά είναι καλά νέα για την εταιρία ενώ το Reuters με βάση δύο πηγές “sources familiar with the matter” λέει πως οι δύο εταιρίες θα “jointly invest”, επενδύσουν μαζί δηλαδή ¥30 δις με την Qualcomm να είναι ένα βήμα πριν τη συμφωνία και την Intel να μην είναι απολύτως βέβαιη.

Τα Πρακτορία Kyodo και Yomiuri Shimbun λένε από την άλλη πως Sharp και Ιntel είναι ΜΟΝΕΣ στις συνομιλίες για τα ¥30 δις και η Qualcomm είναι στη λίστα για να γίνει επενδυτής.

Η εταιρία τον Σεπτέμβρη είχε ακουστεί πως μπορεί να κόψει 11,000 θέσεις να μειώσει μπόνους και να κλείσει εργοστάσια με προβλέψεις για ζημίες ¥250 δις (£2.1δις) για το οικονομικό έτος μέχρι τον Μάρτη του 2013 αν και έχει συμφωνία ¥360 δις με ιαπωνικές τράπεζες.