Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες σε top secret παρουσίαση της NSA έγινε γνωστό πως ο πρώην government contractor Edward Snowden αποκάλτψε πως εκλάπησαν σχέδια για το F-35 από την Lockheed Martin.

NSA Taps Tech

Στο έγγραφο που διέρευσε ο Snowden υπάρχουν πληροφορίες πως η NSA προσπάθησε να αναγνωρίσει και να αποτρέψει τις cyber επιθέσεις της Κίνας.

1

Το δε Der Spiegel είναι που δημοσίευσε την είδηση και μιλά για data (terabytes) που αφορούν radar, κινητήρα και μεθόδους ψύξης των αερίων του κινητήρα. Πιστεύεται πως οι πληροφορίες χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστούν τα Chengdu J-20 και Shenyang J-31 αν και είναι σε αρχική ανάπτυξη με τις δοκιμές να έχουν ξεκινήσει μόλις το 2011. The Το J-20 ελπίζουν πως θα είναι υπηρεσιακό κάπου στο 2017 με 2019.

j-20

Η πρώτη ‘εισβολή’ έγινε το 2007 και μια άλλη το 2013 ενώ έγγραφά του Snowden αποκαλύπτουν πως δεν ήταν η μόνη cyber-espionage επιχείρηση από την Ασιατική χώρα και άλλες 500 σημαντικές εισβολές είχαν γίνει σε έναν χρόνο.
Fourth party data collection. Η βασική μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ήταν το “fourth party collection” που έχει στόχο να “passively or actively obtaining data from some other actor’s CNE [computer network exploitation] activity against a target.”

Βασικά ο ένας δράστης εκμεταλεύεται το δίκτυο άλλου δράστη με τους δύο να ‘εστιάζουν’ σε ένα σημείο για το οποίο ενδιαφέρεται η NSA. Το Der Spiegel δημοσίευσε και μια slide presentation για το fourth party data collection, εξηγόντας την τεχνική.

Η δε τεχνική data gathering χρησιμοποιεί δραστηριότητα υπολογιστική που δεν έχει σχέση με τους Five Eye partner (ΗΠΑ, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία).