…και μια Full HD game-streaming υπηρεσία.

NV_Shield

Όλοι ψάχνουν μια game-changing λύση. Και η η Nvidia μόλις ανακοίνωσε το Shield, αυτό που ονομάζει “world’s first 4K Android TV gaming console,” στην έκθεση Game Developers Conference στο San Francisco.

Θα κοστίζει $199 από τον Μα ίο.

Την ίδια ώρα η εταιρία ετοίμασε και την υπηρεσία Grid game-streaming για να έχεις games on-demand μέσω cloud σε 1080p Full HD ανάλυση και σε 60 fps.

Τι υπόσχεται;

Υπόσχεται βίντεο, μουσική και Android apps και games για το ‘σαλόνι’ με χρήση του επεξεργαστή Nvidia Tegra X1 και 3GB RAM. Μπορεί δε και να δώσει 4K video content όπως και high-resolution 7.1 και5.1 surround ήχο. Μέσα έχει 16GB αποθήκευση αλλά και MicroSD θύρα για μέχρι και 128GB όπως και συνδεσιμότητα 5GHz Wi-Fi. Μαζί δίνει και έναν ασύρματο controller.

Πάντως είναι αρκετοί που ψάχνονται να βρουν Android-based προϊόντα με δυνατότητες gaming ενώ εδώ η εταιρία ισχυρίζεται πως ο επεξεργαστής της, ο 64-bit Tegra X1 μπορεί να τρέχει παιχνίδια όπως Crysis 3, Doom 3 και Borderlands: The Pre-Sequel με συνολικά 50 τίτλους optimized για την κονσόλα.

NVIDIA-GameStream

Σε αυτή την τιμή το Shield το ερώτημα είναι αν μιλάμε για ανταγωνιστή των Xbox One και PlayStation 4 που είναι στα $300.

Χμμμ…