Η επόμενη μεγάλη μάχη. Η επόμενη μεγάλη τρέλα. Και το μεγάλο όπλο του twitter απέναντι στο facebook.

periscope

Ο στόχος; Live εικόνα ‘με τα μάτια σου’ από το κινητό. Μέσα σε λίγο χρόνο, δύο διεκδικητές video streaming apps είναι οι ολοκαίνουργιες social media αποκαλύψεις για real-time βίντεο. Ναι, είναι η στιγμή που κάθε ένας θα γίνεται on-the-scene reporter. Το Meerkat έκανε ντεμπούτο στπ SXSW Interactive Festival και συνδέεται με το Twitter account σου για sharing σε followers.

Το δε Periscope κάνει το ίδιο αλλά έχει official Twitter υποστήριξη αφού αγοράστηκε από την εταιρία social media για $100 εκατομμύρια. Τι κάνουν;

Και οι δύο video streaming apps, αρχικά για iOS με υποστήριξη Android “soon.” με ένα απλό interface και δείχνουν το όνομα του broadcaster, το Twitter handle και viewer count, την πόλη από την οποία έρχεται το streaming. Ακόμη, υπάρχει ένα always-present sliding menu με εικόνα profile του κάθε watcher pic.

Από τα δύο, σε πρώτη ανάγνωστη, το Periscope έχει ένα πιο καθαρό interface ενώ σε σύγρκιση με τον ανταγωνιστή δίνει και archive σε clips που δεν είναι αυτόματο.

Το Meerkat από την άλλη δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσεις broadcasts αλλά και χρήση του φλας του iPhone. Φυσικά και στις δύο περιπτώσεις ανάλογα με το δίκτυο στο οποίο είσαι μπορεί να έχεις dropped frames και audio όπως και χαμηλότερη ανάλυση αλλά και κολλήματα όταν αλλάζεις από την μπροστά στην πίσω κάμερα.

Και στα δυο πάντως οι early adopters θα ‘δείξουν’ τα προβληματάκια.