Καλώς τα τα PC από τα παλιά.

HP

Η ώρα για να ξαναδεί η αγορά αυτή την πονεμένη υπόθεση των desktop ίσως έχει έρθει. Μια σειρά από όμορφα νέα PC που θα ξεκινάνε από τα 599 δολάρια και μάλιστα θα έχουν μέσα την επερχόμενη σειρά των AMD R9 3-series καρτών. Ναι, χωρίς να ήταν γνωστό νωρίτερα, n HP έριξε στη σειρά των Envy Phoenix desktops τις κάρτες γραφικών AMD R9 380 ενώ μάλιστα μάθαμε και για μια ακόμη σειρά που δεν γνωρίζαμε, τη σειρά των AMD Radeon R7 A330 ή R7 A360 που θα τοποθετήσει στα Pavilion All-in-Ones.

Κι όλα αυτά ενώ μέχρι στιγμής ΔΕΝ είχε ανακοινωθεί η σειρά αυτή των GPUs επίσημα!
Αυτές οι top-end Radeons δε, θα έχουν next-gen stacked. Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή την περασμένη εβδομάδα πάλι τυχαία όταν η λεγόμενο IEEE Technical Committee δημοσίευσε το πρόγραμμα μιας διοργάνωσης που μιλούσε για την λεγόμενη τεχνολογία Fiji, την “The World’s First Graphics Processor with 2.5D High Bandwidth Memory.”

Τι είναι ετούτο;

Phoenix

Η λεγόμενη High Bandwidth Memory (HBM) θα είναι το JEDEC standard αντικατάστασης για τη GDDR5 και πετυχαίνει μεγαλύτερες ταχύτητες και πυκνότητα με τεχνολογία που ονομάζεται through-silicon. Το αποτέλεσμα: υπόσχονται ταχύτητες Χ3 σε σχέση με τοπ bandwidth των GDDR5 που έχουν οι σημερινές GPUs. Και η Nvidia αναμένεται να χρησιμοποιήσει HBM στις Pascal GPUs.

hp-envy-rove

Πάντως όλα αυτά είναι και εν αναμονή ειδήσεις μέχρι να δούμε και τα μηχανάκια της HP αλλά και επίσημα προϊόντα γενικότερα.