Ναι, η διάσημη NASA ήθελε να παρουσιάσει μετά την επιτυχία του “The Martian” πως έχει το δικό της δρόμο για τον Κόκκινο Πλανήτη.

nasas-journey-to-mars-vertical

Σε ένα κείμενο με την ονομασία “NASA’s Journey to Mars: Pioneering Next Steps in Space Exploration,” η όλη αποστολή είναι σχεδιασμένη σε όλα της τα στάδια και αναλύει τι πρέπει να γίνει σε κάθε περίπτωση και χρόνο.

“NASA’s strategy connects near-term activities and capability development to the journey to Mars and a future with a sustainable human presence in deep space,” λέει ο κος William Gerstenmaier, σε θέση διεύθυνσης στο τμήμα Human Exploration and Operations στο αρχηγείο του NASA.

Βήμα, βήμα.

Το πρώτο βήμα ονομάζεται “Earth Reliant,” και εστιάζει σε έρευνα που πρέπει αν γίνει στον International Space Station (ISS), ούτως ή άλλως ένα εργαστήριο μικροβαρύτητας στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν τεχνολογίες ειδικές για την αποστολή.

Σε δεύτερο στάδιο, η NASA στη φάση που ονομάζεται “Proving Ground,” θα εκτελέσει αποστολές στον ‘χώρο’ ανάμεσα στη Σελήνη και τη Γη όποθ θα δοκιμαστούν διάφορα πράγματα. Σε αυτή τη φάση θα δοκιμαστούν δυνατότητες τεχνικά και οργανωτικά απαραίτητες για το ταξίδι.

Η τρίτη και τελική φάση ονομάζεται “Earth Independence,” έχει σαν στόχο να κεφαλαιοποιήσει όσα θα έχουν γίνει στις δύο προηγούμενες πρώτα σε μια τροχιά κοντά στον Άρη – low-Mars orbit, και στην επιφάνεια των φεγγαριών αλλά του ίδιου του Άρη.

Στις φάσεις αυτές θα αντιμετωπιστούν τα τρία μεγάλα θέματα: μεταφορά, εργασία στο διάστημα και υγεία των αστροναυτών.

Αν ψάχνεστε όλο το σχέδιο για ο Journey to Mars: Pioneering Next Steps in Space Exploration είναι online εδώ.