Mirror

Δεν υπάρχει sci-fi τηλεοπτική σειρά, ταινία που να μην έχει σε πρώτο πλάνο μια ‘συσκευή επικοινωνίας’ που να είναι διάφανη.

Ακόμη και οι διαφημίσεις τα τελευταία χρόνια δείχνουν κινητά, tablet και monitor διαφανή. Φαίνεται πως ήρθε όμως η ώρα. Για τι μιλάμε;

samsung-mirror-display

Η Samsung παρουσίασε την πρώτη εμπορική εγκατάσταση με μια τεχνολογίας αιχμής οθόνη – mirror display. Η 55αρα οθόνη λειτουργεί σαν οθόνη ενώ δείχνει media αλλά και σαν καθρέπτης.

m_ML55E_001_Front(Landscape)_Black

Η οθόνη έχει ένα διαπερατό κατά 90% στρώμα πάνω από έναν καθρέπτη. Με τεχνολογία Intel 3-D, οι οθόνες της Samsung δείχνουν χρώματα, κουρέματα κα trends στο Leekaja Hairbis’ Jamsil salon της Κορέας και έτσι οι κυρίες έχουν μια customized, interactive ‘σύμβουλο’.

m_ML55E_005_R_Perspective_Black

Οι οθόνες της εταιρίας θα είναι διαθέσιμες παγκοσμίως στο 2ο μισό του 2016.

Η Samsung mirror display ML55E παρέχει 90% διαπερατότητα και 55% ανάκλαση ενώ είναι σχεδιασμένες ώστε να “minimize visual distraction and provide clarity, both in the reflective mirror surface and in the media content overlays.”

m_ML55E_006_Dynamic_Black

Οι οθόνες έχουν ενσωματωμένο ένα System-on-Chip (SoC) με quad core CPU και 8GB χώρου όπως και την πλατφόρμα Samsung SMART Signage Platform που είναι open-source, integrated media πλατφόρμα για digital signage με μικρό κόστος.

Η τεχνολογία έχει χρήματα. Μια έρευνα έχει δείξει πως πλαστικές και flexible OLED οθόνες θα είναι μια αγορά των $16 δις μέχρι το 2020, με τον χώρο της TV και την εμπορική/βιομηχανική χρήση να είναι ο μισός τζίρος.

Φυσικά για την ώρα είναι ακριβή τεχνολογία. Μια διαφανής OLED χωρίς φίρμα θα κοστίζει $1190.00. Η ώρα της see-through οθόνης;