duo

Η απάντηση της Google στο Facetime ήρθε. Ήταν νωρίτερα φέτος όταν στο ετήσιο της developer conference, το I/O, η Google μίλησε για μια νέα video calling app με την ονομασία Duo. Το Duo δε το χαρακτήρισε την πλατφόρμα video chat για τον ‘κάθε ένα’.

Τώρα έχουμε άφιξη. Τι είναι; Διαβάστε!

Η υπόσχεση ήταν για μια απλή, stripped-down, no-frills εμπειρία με minimal οδηγίες για Android και iOS χρήστες που θα θέλουν chat εύκολα.

Πως; απλά κάνεις tap στο call button, το όνομα της επαφής και η κλήση ξεκινά άμεσα. Το μόνο που κάνεις στην αρχή είναι να βάλεις τον αριθμό και να πάρεις ένα confirmation text από τη Google. Το set up διαρκεί 10 δεύτερα.

OOGL1168000H_Google_Apps_Duo_Campaign_Birthday_Knock_Knock_PR_08_unslated

Ο κος Amit Fulay, Group Product Manager της Google υπεύθυνος για το Duo λέει: “We wanted to have as simple an experience as possible. In one tap you should be able to get into a call,” “If you look at video calling today, it is our belief that it is the next best thing to being there in person, in terms of the human connection. However there is still a lot of friction when it comes to video calling. Our research shows that users worry about the other person’s connection, device compatibility and so on. We took a long, hard look at these issues and created a solution that is almost as simple as voice calling.”

Η εφαρμογή είναι σπαρτιάτικη, αλλά η Google έχει έναν άσο: είναι το Knock-Knock που σημαίνει πως όταν δέχεσαι κλήση από το Duo, η οθόνη δείχνει ένα live video feed ΠΡΙΝ απαντήσεις, για να δεις προφανώς αν θέλεις. To χαρακτηριστικό δεν είναι διαθέσιμο σε χρήστες iOS αλλά μόνο σε Android users will enjoy.

Duo-side-by-side

Το άλλο selling point είναι πως κατά τη Google, η λειτουργία είναι optimize για να δουλεύει με λίγο bandwidth: “You can use the app via 2G on EDGE or 2.5G in GPRS, making it ideal for markets like India,” είπε ο κος Fulay με στόχο αγορές όπως η Ινδία με 200 εκατομμύρια smartphones αλλά πολλά σημεία με 2G.

Τα Skype, Facebook Messenger και LINE όλα θέλουν σταθερό 3G δίκτυο αλλά εδώ μιλάμε για πολύ μικρότερο data consumption. Nice.

Στον αντίποδα, δεν υπάρχει ενσωμάτωση PCs, conference calling. Καλώς ήρθε πάντως!