a6500_cover-large
Και επίσημα. Αυτή είναι η νέα ναυαρχίδα στις φωτογραφικές μηχανές με αισθητήρα APS-C συνδυάζει την υψηλότερη ταχύτητα αυτόματης εστίασης στον κόσμο και το μεγαλύτερο αριθμό σημείων αυτόματης εστίασης με ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων, λειτουργία αυτόματης εστίασης στην οθόνη αφής, αισθητήρα Exmor® CMOS 24,2 MP και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά. Ένα ‘τέρας’ σε compact διαστάσεις.

 a6500_front_flash-large

Η Sony παρουσίασε σήμερα τη νέα της ναυαρχίδα, τη φωτογραφική μηχανή με αισθητήρα APS-C, την α6500 (μοντέλο ILCE-6500). Η τελευταία προσθήκη στη σειρά των βραβευμένων φωτογραφικών μηχανών Mirrorlessτης Sony, η νέα α6500 μοιράζεται το ίδιο απαράμιλλο σύστημα 4D FOCUS™ με την α6300, το οποίο μπορεί να κλειδώνει την εστίαση σε ένα αντικείμενο σε ελάχιστο χρόνο 0,05 δευτερολέπτων, τον ταχύτερο χρόνοi αυτόματης εστίασης στον κόσμο. Όπως και η α6300, έτσι και η νέα α6500 διαθέτει 425 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης, τα οποία είναι τοποθετημένα με πυκνή διάταξη σε σχεδόν ολόκληρη την περιοχή της εικόνας – πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμόii σημείων αυτόματης εστίασης στον κόσμο, σε οποιαδήποτε φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς. Με το νέο αυτό μοντέλο μπορείτε να βγάζετε φωτογραφίες μέχρι και 11 καρέ το δευτερόλεπτο με συνεχή αυτόματη εστίαση και παρακολούθηση έκθεσης, και μέχρι 8 καρέ το δευτερόλεπτο σε λειτουργία λήψης live-view, κάτι που διευκολύνει την παρακολούθηση των γρήγορα κινούμενων αντικειμένων, αφού συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρονικού σκοπεύτρου με την αμεσότητα ενός οπτικού σκοπεύτρου.

 a6500_fe2470gm_right_image-large

Η φωτογραφική μηχανή μπορεί να πραγματοποιεί λήψεις σε αυτές τις υψηλές ταχύτητες μέχρι και 307 καρέ[iii], λόγω του μεγάλου buffer της, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ταχύτητες απόκρισης που αναλύθηκαν παραπάνω. Όλα αυτά είναι εφικτά χάρη στο νέο chipfront-end LSI , το οποίο έχει προστεθεί στη φωτογραφική μηχανή και το οποίο βελτιώνει την ποιότητα εικόνας, τόσο των φωτογραφιών όσο και των βίντεο.

Επιπλέον, η νέα α6500 διαθέτει το περίφημο ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων της Sony, καθιστώντας την πρώτη φωτογραφική μηχανή με αισθητήρα APS-C της Sony, που προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της προηγμένης ενσωματωμένης σταθεροποίησης, στα οποία περιλαμβάνεται και η ταχύτητα κλείστρου, που φτάνει τα 5 stopπερίπου[iv]. Διαθέτει επίσης δυνατότητα αυτόματης εστίασης στην οθόνη αφής για επιλογή και ρύθμιση του σημείου εστίασης.

 a6500_fe18110g_xlr-k2m_image-large

Απαράμιλλη δυνατότητα αυτόματης εστίασης

Η νέα φωτογραφική μηχανή α6500 της Sony χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα 4D FOCUS με την α6300 – ένα σύστημα αυτόματης εστίασης Fast Hybrid AF, που συνδυάζει την υψηλής ταχύτητας αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης με την εξαιρετικά ακριβή αντίθεση αυτόματης εστίασης και επιτρέπει τη σύλληψη και το κλείδωμα πάνω σε κινούμενα θέματα σε μόλις 0,05 δευτερόλεπταi. Διαθέτει, επίσης, 425 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης και τεχνολογία High-density Tracking AF, η οποία βελτιώνει σημαντικά την ανίχνευση του υποκειμένου και την παρακολούθηση της απόδοσης.

Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό της α6500, που επιτυγχάνεται χάρη στις ταχύτερες δυνατότητες εσωτερικής επεξεργασίας, οι οποίες ενεργοποιούνται με το front-end LSI, είναι το μέγιστο buffer, για υψηλή ταχύτητα συνεχούς λήψης που φτάνει τον εντυπωσιακό αριθμό των 307 καρέiii, το οποίο αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να απαθανατίσετε την κρίσιμη στιγμή.

Τα 425 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης της φωτογραφικής μηχανής, που εστιάζουν στην παρακολούθηση και την ακρίβεια είναι διαθέσιμα όταν χρησιμοποιείται  φακός A-mount[v] με τον προσαρμογέα LA-EA3 της Sony. Επιπλέον, η φωτογραφική μηχανή περιλαμβάνει αθόρυβη λήψη, Eye AF σε λειτουργία AF-C, αυτόματη εστίαση σε λειτουργίες μεγέθυνσης της εστίασης, Expand Flexible Spot AF και άλλα.

 a6500_stabilisation_image-large

Το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων προσφέρει το πλεονέκτημα της ταχύτητας κλείστρου σε 5 βήματα

Μια από τις πιο συναρπαστικές εξελίξεις στην καινούργια α6500 είναι η εφαρμογή του συστήματος σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων για πρώτη φορά σε μια φωτογραφική μηχανή της Sony με αισθητήρα APS-C. Επιπλέον, αναθεωρώντας συνολικά τον εσωτερικό σχεδιασμό της φωτογραφικής μηχανής, αυτό το πρόσφατα σχεδιασμένο σύστημα σταθεροποίησης χωράει ολόκληρο μέσα σε ένα σώμα που έχει σχεδόν το ίδιο μέγεθος με την α6300.[vi] Αυτό το καινοτόμο σύστημα 5 αξόνων παρέχει ένα πλεονέκτημα στην ταχύτητα κλείστρου σε 5 stops,iv διασφαλίζοντας την πραγματοποίηση της πλήρους ισχύς ανάλυσης του αισθητήρα, ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

Η αντιστάθμιση για το κούνημα της μηχανής, που προσφέρει το σύστημα, λειτουργεί σε διάφορους φακούς, όπως τους φακούς E-mount χωρίς σταθεροποίηση OSS (Optical SteadyShot) και τους φακούς A-mount[vii] όταν χρησιμοποιούνται με ένα συμβατό προσαρμογέα. Όταν τοποθετείται ένας φακός E-mount με OSS, η κάθετη και οριζόντια περιστροφή αντισταθμίζεται στο φακό, και ο οριζόντιος και κάθετος άξονας καθώς και ο άξονας κυκλικής περιστροφής αντισταθμίζονται στο σώμα της μηχανής, προσφέροντας τη βέλτιστη σταθεροποίηση σε 5 άξονες.vii

 a6500_mag_body-large

Πατήστε, μέχρι τη μέση, το κουμπί του κλείστρου και παρακολουθήστε τη σταθεροποίηση εικόνας στο σκόπευτρο ή την οθόνη LCD, ώστε να ελέγχετε με περισσότερη ακρίβεια και να παρακολουθείτε διαρκώς το καδράρισμα και την εστίαση. Αυτό ισχύει ακόμα και όταν ο φακός, που είναι τοποθετημένος, δεν διαθέτει ενσωματωμένη αντιστάθμιση για το κούνημα της μηχανής.

 a6500_touch_af-large

Νέα εστίαση μέσα από την οθόνη αφής

Η νέα α6500 διαθέτει λειτουργία οθόνης αφής, για να μπορούν οι χρήστες να κλειδώνουν την εστίαση στο θέμα τους, αγγίζοντας απλώς την οθόνη. Αυτή η λειτουργία συμπληρώνει με δυναμικό τρόπο το προηγμένο σύστημα αυτόματης εστίασης, αλλά και τις δυνατότητες λήψης βίντεο.

Επιπλέον, για πρώτη φορά σε φωτογραφικές μηχανές της Sony, η α6500 διαθέτει λειτουργία touchpad. Όταν χρησιμοποιείτε το σκόπευτρο για καδράρισμα και λήψη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οθόνη LCD ως touchpad. Απλώς σύρετε το δάκτυλό σας κατά μήκος της οθόνης για να αλλάξετε το σημείο εστίασης από τη μια περιοχή σε μια άλλη.

 a6500_shutter_unit-large

Ισχυρός αισθητήρας Exmor CMOS 24,2 MPviii, επεξεργαστής BIONZ X® και νέο Front-End LSI

Η νέα α6500 διαθέτει αισθητήρα Exmor CMOS μεγέθους APS-C 24,2 MP[viii] που συνεργάζεται με τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X και το πρόσφατα ανεπτυγμένο front-end LSI για να μεγιστοποιήσει την ισχύ επεξεργασίας και να επιτύχει ένα εντυπωσιακό εύρος ευαισθησίας ISO 100-51200.[ix]

Ο επεξεργαστής εικόνας διαθέτει ένα λεπτό στρώμα καλωδίωσης και μεγάλο υπόστρωμα φωτοδιόδου, που μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα της συλλογής του φωτός, καθώς και καλωδίωση από χαλκό στη δομή του για εξαιρετική ταχύτητα ανάγνωσης. Ο επεξεργαστής εικόνας BIONZ X και το πρόσφατα ανεπτυγμένο chipfront-end LSI διασφαλίζουν ανώτερης ποιότητας εικόνα και βίντεο με χαμηλό θόρυβο, ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε υψηλότερες ρυθμίσεις ISO, συγκεκριμένα σε τιμές υψηλής ευαισθησίας, όπου οι άλλες φωτογραφικές μηχανές δυσκολεύονται συνήθως. Το LSI ευθύνεται και για το μεγάλο βάθος buffer για συνεχή λήψη.

Δυνατότητες επαγγελματικού βίντεο

Η νέα α6500 γίνεται η πιο πρόσφατη φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς της Sony που προσφέρει δυνατότητα εσωτερικής εγγραφής ταινίας σε 4K, δεδομένου ότι μπορεί να γυρίζει βίντεο σε 4K (3840x2160p) στο δημοφιλές φορμά Super 35mm στο πλήρες εύρος του αισθητήρα εικόνας. Στις λήψεις με αυτό το φορμά, η φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί πλήρη ανάγνωση pixel, χωρίς pixel binning, για να συγκεντρώσει πληροφορίες 6Κ – περίπου 2,4 φορές περισσότερα fn (ισοδύναμο με 20 megapixel) από τα pixels στην 4K UHD και στη συνέχεια υπερδειγματοληπτεί τις πληροφορίες, ώστε να παράγει υλικό υψηλής ποιότητας 4Κ με εξαιρετικές λεπτομέρειες και βάθος.

Επιπλέον, η α6500 εστιάζει εξαιρετικά γρήγορα κατά τη λήψη ταινιών, χάρη στο σύστημα Fast Hybrid AF, το οποίο προσφέρει εστίαση αφής για επαγγελματικά ομαλές αλλαγές στην εστίαση, και παράλληλα ρυθμιζόμενη μετάβαση αυτόματης εστίασης και ευαισθησία παρακολούθησης της αυτόματης εστίασης. Η φωτογραφική μηχανή υποστηρίζει το codec XAVC S[x] στη λήψη βίντεο, το οποίο εγγράφει στην υψηλή ταχύτητα bit 100 Mbps κατά την εγγραφή σε 4K, και σε 50 Mbps κατά τις λήψεις σε Full HD, διασφαλίζοντας μέγιστες λεπτομέρειες και καθαρότητα και στα δυο φορμά βίντεο.

Επιπλέον επαγγελματικά χαρακτηριστικά βίντεο, που διαθέτει, είναι η δυνατότητα εγγραφής σε Full HD σε 100 fps και μέχρι τα 100 Mbps, που επιτρέπει την αναθεώρηση και τελικά την επεξεργασία του υλικού σε αρχεία βίντεο 4x slow motion σε ανάλυση Full HD (25p) με παρακολούθηση αυτόματης εστίασης.

Η νέα λειτουργία Slow and Quick (S&Q), που ενσωματώθηκε στην α6500, υποστηρίζει τόσο την αργή, όσο και τη γρήγορη κίνηση. Σε αυτήν τη λειτουργία, μπορείτε να επιλέξετε ταχύτητες κάδρου από 1 έως 100fps σε 8 βήματα για εγγραφή μέχρι 50 φορές ταχύτερη κίνηση και 4 φορές αργή κίνηση[xi]. Μπορείτε να δείτε τις σκηνές που γυρίζονται με αυτήν τη λειτουργία, χωρίς να έχετε σύστημα post processing βασισμένο σε υπολογιστή.

Η φωτογραφική μηχανή προσφέρει επίσης εγγραφή με S-Log gamma[xii] για λήψεις σε μεγάλο δυναμικό εύρος – περίπου ένα πλάτος 14 stop στη ρύθμιση gamma S-Log3 – ενώ υποστηρίζει S-Gamut για ευρύτερο χρωματικό χώρο. Και με τις δυο αυτές επιλογές, παρέχεται μεγαλύτερη δημιουργικότητα κατά την επεξεργασία του post-production στα βίντεο.

Οι χρήστες μπορούν, πλέον, να επιλέγουν, να εξάγουν και να αποθηκεύουν φωτογραφίες από υλικό ταινιών κατευθείαν στη φωτογραφική μηχανή.Μπορείτε να βγάλετε περίπου 8 και 2 megapixel εικόνας από τις λειτουργίες 4K και Full HD, αντίστοιχα.

 a6500_sel1670z_right-large

Βελτιωμένη λειτουργικότητα και αξιοπιστία    

Η νέα α6500 διαθέτει κομψό σχεδιασμό, χωρίς να χάνει το μικρό μέγεθος της σειράς α6000, υιοθετώντας, παράλληλα, μεγάλο μέρος από τη χρηστικότητα της περίφημης σειράς α7 II της Sony. Το καινούργιο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με ένα σκόπευτρο υψηλής αντίθεσης και υψηλής ανάλυσης XGA OLED Tru-Finder με ανάλυση, κατά προσέγγιση, 2,4 εκατ. dots, όπως και η α6300, που διασφαλίζει εξαιρετική ορατότητα από γωνία σε γωνία.

 

Η α6500 έχει επίσης να επιδείξει ένα σώμα από κράμα μαγνησίου και ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό κλείστρο, που έχει δοκιμαστεί για περίπου 200.000 κύκλους χρήσης.[xiii] Διαθέτει, ακόμα, διάφορα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, που δανείστηκε από τη σειρά των full-frame φωτογραφικών μηχανών α7 II, στα οποία περιλαμβάνεται ένας ανθεκτικός προσαρμογέας φακού, μια λαβή με κοίλωμα που βελτιώνει το κράτημα, ένα μεγαλύτερο κουμπί αποδέσμευσης και δέκα απόλυτα προσαρμοσμένα κουμπιά, μεταξύ των οποίων είναι και τα C1, C2 και C3. Παρουσιάζει, επίσης, μια βελτιωμένη αίσθηση λειτουργίας για τους διακόπτες λειτουργίας και ελέγχου και τα μπροστά κουμπιά, καθώς και ένα απαλότερο προσοφθάλμιο για πιο άνετη χρήση.

Όσον αφορά στο λογισμικό της, διαθέτειένα καινούριο interface, που προσφέρει ομαλότερη επεξεργασία αναζήτησης και προσαρμογής των ρυθμίσεων του μενού, καθώς και δυο νέες λειτουργίες μέτρησης – το Highlight, όπου η μέτρηση της έκθεσης εστιάζει στη πιο φωτεινή περιοχή του κάδρου, και το Entire Screen Avg, το οποίο διατηρεί μια μέση μέτρηση για ολόκληρη την εικόνα.

Η φωτογραφική μηχανή είναι συμβατή με Wi-Fi®, QR και NFC Η α6500 προσφέρει ανάκτηση των δεδομένων τοποθεσίας μέσω σύνδεσης Bluetooth[xiv] σε μια συμβατή κινητή συσκευή και ανανεωμένη δομή μενού, για να σας χαρίζει μια πιο ομαλή εμπειρία πλοήγησης.

 

 a6500_sel1670z_front-large

[i]Μεταξύ των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς, που διαθέτουν αισθητήρα εικόνας APS-C, από τον Οκτώβριο του 2016, βάσει έρευνας της Sony, με μετρήσεις που πληρούν τις οδηγίες της CIPA και εσωτερική μέθοδο μέτρησης με μια E PZ 16-50mm F3.5-5.6 με φακό με OSS, με απενεργοποιημένο το Pre-AF και το σκόπευτρο σε χρήση.

[ii] Μεταξύ των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, από τον Οκτώβριο 2016, βάσει ερευνών της Sony.

[iii] Με τη λειτουργία συνεχούς λήψης ρυθμισμένη στο Hi και την ποιότητα εικόνας στο Fine.

[iv] Σύμφωνα με τα πρότυπα CIPA. Κινήσεις κάθετης/οριζόντιας περιστροφής μόνο. Με φακό Sonnar T* FE 55mm F1.8 ZA. Απενεργοποιημένη η μακρά έκθεση μείωσης ψηφιακού θορύβου.

[v] Μόνο φακοί A-mount με SSM ή SAM. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης ή αυτόματη εστίαση με ανίχνευση αντίθεσης από το μενού AF System. Η λειτουργία Phase-detection AF (αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης) δεν είναι διαθέσιμη στις ταινίες. Η AF-C στο μενού AF System είναι διαθέσιμη μόνο όταν έχει επιλεγεί η λειτουργία Contrast-detection AF (Αυτόματη εστίαση με ανίχνευση αντίθεσης), αλλά δεν γίνεται παρακολούθηση κίνησης κατά τη συνεχή λήψη (Hi+, Hi, Mid).

[vi] Εκτός από τη λαβή, το μέγεθος της πρόσθιας όψης και το πάχος του σώματος είναι τα ίδια με την α6300

[vii] Η σταθεροποίηση σε πέντε άξονες εκτελείται εσωτερικά στη μηχανή, όταν τοποθετείται φακός SEL90M28G.

[viii] Ενεργά megapixels, κατά προσέγγιση.

[ix] Εύρος Standard ISO: 100-25600 για φωτογραφίες και ταινίες. Με δυνατότητα επέκτασης έως ISO 51200, μόνο για φωτογραφίες.

[x] Για την εγγραφή ταινιών σε φορμά XAVC S, χρειάζεται κάρτα μνήμης SDHC/SDXC Κατηγορίας 10 ή μεγαλύτερη. Είναι απαραίτητη η κάρτα UHS-I (U3) SDHC/SDXC για εγγραφές στα 100Mbps.

[xi] Δεν είναι δυνατή η εγγραφή ήχου. Είναι απαραίτητη κάρτα μνήμης SDHC/SDXC Κατηγορία 10 ή υψηλότερη.

[xii] Οι λειτουργίες S-Log2 και S-Log3 βασίζονται στην επεξεργασία εικόνων.

[xiii] Με την εμπρόσθια ηλεκτρονική κουρτίνα κλείστρου, κάτω από συνθήκες εσωτερικών δοκιμών της Sony.

[xiv] Μπορεί να συνδεθεί, μέσω Bluetooth, με smartphones που διαθέτουν (από την ημερομηνία κυκλοφορίας του παρόντος):

-Android (Android 5.0 ή μεταγενέστερο, Bluetooth 4.0 ή μεταγενέστερο)

– iPhone/iPad(iPhone 4S ή μεταγενέστερο/iPad 3ης γενιάς ή μεταγενέστερο)