Και μόνο που ακούς τη λέξη “Jukebox” ανεξαρτήτως ηλικίας, σκέφτεσαι να χορεύεις με την αγαπημένη σου, τη διάσημη σκηνή καραόκε από το “Top Gun” και τελικά αυτά τα iconinc δημιουργήματα που μαζί με ένα ποδοσφαιράκι θα έπρεπε να είναι στο προσωπικό δωμάτιο κάθε άντρα που θα… έπρεπε να έχει ένα!

Κυριάρχησαν για δεκαετίες και τώρα η εταιρία TouchTunes Interactive Networks και η frog design ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δούνε αν το πνεύμα… λατρείας των jukeboxes μπορεί να ξαναζωντανέψει με μια νέα πιο πολύ… 21st century συσκευή!

Το μικρού σχετικά (100 x 72 x 27εκ) μεγέθους TouchTunes Virtuo SmartJuke έχει σχεδιαστεί από την frog design για να προσεγγίσει τις ηλικίες 21-35 με μια πραγματικά εντυπωσιακή σχεδίαση: οθόνη 26”, 16:9 με ανάλυσξ 1366 x 768, και επιφάνεια αφής που έχει σαν ‘ιδέα’ τα tablet: αφή και λειτουργία με βάση τις κινήσεις του χεριού. Αντί λοιπόν να γεμίζει με καταλόγους το μυαλό και το μάτι τους χρήστη, το Virtuo προσφέρει μια εμπειρία που μοιάζει με παιχνίδι και ένα απλό interface για αναζήτηση.

Με τη βοήθεια των metadata που παρέχει η GraceNote και έναν ειδικό πατενταρισμένο αλγόριθμο, οι χρήστες, λένε οι δημιουργοί, μπορούν να κάνουν πιο γρήγορα την αναζήτηση τους και μα βρουν αυτό που θέλουν με βάση τον καλλιτέχνη, τον τίτλο του τραγουδιού, τους στίχους και την χρονολογική σειρά. Υπάρχει ενσωματωμένο σύστημα που ‘προτείνει’ για τις στιγμές που απλά δεν μπορείς να αποφασίσεις, ενώ οι χρήστες δημιουργούν εύκολα προσωπικές playlists στην ίδια τη συσκευή ή το myTouchTunes account τους. Το myTouchTunes Mobile επιτρέπει να επιλέγουν και μέσω smartphones.

Ο σκοπός που έχουν για το Virtuo είναι να… μαζεύει γύρω του τον κόσμο όπως τα κλασικά jukebox και έτσι έχει ένα υψηλής φωτεινότητας LED panel πάνω από το interface, ένα ειδικό ‘δαχτυλίδι’ φωτός γύρω από τη συσκευή και ως έξτρα… eye-candy ένα εντυπωσιακό live equalizer LED σε animation που αντιδρά στη μουσική!

Για ισχύ υπάρχει ένας 64-bit, χωρίς ανεμιστήρα υπολογιστής με ειδικά γραφικά και 500GB HDD σκληρό. Υπάρχει ενσωματωμένη κάμερα high definition με φακό για να λειτουργήσει ως videoτηλεφωνικός θάλαμος με 30 καρέ/δευτ ενώ η μουσική παρέχεται με ένα διπλό Bang & Olufsen ICEpower 450W σετ ενισχυτών.

Το όλο interface αλλάζει ανάλογα με το περιβάλλον, αφού άλλο ένα ροκ μπαρ και άλλο μια γωνιά με τζαζ…

Virtuo SmartJuke by TouchTunes from TouchTunes Video on Vimeo.