Gadgetfreak :: Not Just Tech
consumer electronics

Super νέο: έξτρα GB στα Blu Ray!

Σχέδια για να αυξήσουν την χωρητικότητα των δίσκων Blu-Ray ανακοίνωσαν οι Sony και Panasonic. Το πλάνο είναι οι δίσκοι μονού στρώματος να αυξήσουν τη χωρητικότητα τους από 25GB στα 33.4GB.

Και δεν είναι μόνο αυτό…

Σύμφωνα με αναφορά από το Nikkei, η αύξηση έρχεται χάρη σε νέους τρόπους καταχώρησης των δεδομένων στον δίσκο, ή, με πιο τεχνικούς όρους χάρη σε νέο σύστημα επεξεργασίας σήματος Partial Response Maximum Likelihood (PRML) που σήμερα “υπολογίζει την παρεμβολή inter-symbol, κάτι που κάνει δύσκολο να εκτιμηθεί με βάση το οπτικό σήμα το jitter, όπως γίνεται σε γενικές γραμμές τώρα στο Blu-ray και άλλους οπτικούς δίσκους”. Με άλλα λόγια οι εταιρίες απλά κατάφεραν να… στριμώξουν περισσότερη πληροφορία χωρίς αλλαγές στον τρόπο κατασκευής, απλά βελτιώνοντας τον τρόπο κατασκευής.

Έτσι λοιπόν έχουμε καλά και… καλύτερα νέα. Πρώτον η εξέλιξη αυτη θα είναι συμβατή με όλα τα υπάρχοντα Blu-Ray players, με το μόνο που χρειάζεται να είναι μια αναβάθμιση. Άρα η τεχνολογία θα βρεί σίγουρα το δρόμο της PS3 σύντομα.

Και δεύτερον, η αύξηση αφορά όλα τα στρώματα ενός δίσκου οπότε τα δισκάκια  δύο στρώσεων θα χωρούν 66.8GB δεδομένων σε κάθε δίσκο!

Nice!!!

Related posts

Έκθεση CES 2012 – τα futuristic πρωτότυπα της Sony…

gadgetfreak
12 years ago

VAIO Inspiration Stream tutorial video

gadgetfreak
10 years ago

Ο εκπληκτικός VPL-GTZ380

gadgetfreak
4 years ago
Exit mobile version