Gadgetfreak :: Not Just Tech
computing / social media

Με πολύ χαμηλότερη κατανάλωση τα νέα laptop

Το ντεμπούτο τους κάνουν εδώκαι λίγες ημέρες οι νέοι χαμηλής κατανάλωσης επεξεργαστές Core i3, i5, και i7 που αντικαθιστούν πλέον την προηγούμενη γενιά επεξεργαστών της Intel Core 2 σε κάθε είδους υλοποίηση: φορητοί, desktop και server.

Αν και laptops που χρησιμοποιούν την στάντατ πλατφόρμα Core i της εταιρίας έχουν ήδη βγεί στα ράφια, συστήματα που χρησιμοποιούν τους ultra-low-voltage, ή ULV, Core i επεξεργαστές τώρα αρχίζουν να εμφανίζονται στα νέα μοντέλα.

Σε αυτούς τους νέους επεξεργαστές συμπεριλαμβάνονται οι i5-520UM και i7-640UM. Καθώς τα ULV τσίπ καταναλώνουν σχετικά λίγη ενέργεια θα προσφέρουν στα laptop σίγουρα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην μπαταρία. Ήδη εδώ και μια εβδομάδα κατασκευαστές με μοντέλα της παλαιότερης γενιάς επεξεργαστές Core 2 ULV -συμπεριλαμβάνονται Dell, Toshiba και Hewlett-Packard, ξεκίνησαν να προσφέρουν σε μειωμένες τιμές τα μοντέλα τους.

Με τους νέους i3 και i5 η Intel όμως αλλάζει και τον τρόπο που μετρά την αποδοτικότητα χρήσης ενέργειας αφού τα νέα αυτά τσιπ της γενιάς “Arrandale” ‘πακετάρουν’ μαζί με τον επεξεργαστή και το τμήμα γραφικών.

Τι κερδίζουμε λοιπόν;

Ένα Core i τσιπ με κατανάλωση 18 watts θα θεωρείται ULV επεξεργαστής σε σύγκριση με τα 10-watt της παλιότερης τεχνολογίας Core 2 technology. Αυτό γίνεται για να συμπεριληφθεί στη μέτρηση και το επιπλέον φορτίο του κυκλώματος γραφικών που πριν θεωρούνταν ξεχωριστό κομμάτι κατανάλωσης -ήταν το “κύκλωμα γραφικών”.

Από τους πρώτους υπολογιστές που χρησιμοποιούν τους νέους υπολογιστές είναι η νέα σειρά Vaio της Sony ενώ αναμένεται τα επόμενα MacBook Pro να ακολουθήσουν την ίδια οδό.

Related posts

Magic Mouse 2 & Magic Keyboard

gadgetfreak
9 years ago

Εξωτερικός οδηγός BDXL: 100Gb σε ένα δισκάκι…

gadgetfreak
14 years ago

Έκθεση CES 2015 – Sony καινοτομίες all in…

gadgetfreak
9 years ago
Exit mobile version