Gadgetfreak :: Not Just Tech
consumer electronics

Τέλος τα καλώδια μέσα στο gadget μας;

Την καλωδίωση μέσα στα gadgets μας δεν την πολυσκεφτόμαστε…
Από την άλλη στην Sony είναι αρκετά… ευτυχισμένοι με το νέο σύστημα διασύνδεσης που σκαρφίστηκαν -interconnect.

Ισχυρίζονται πως έχουν δημιουργήσει μια πρωτοποριακή τεχνολογία χιλιοστομετρικού μήκους κύμματος -millimeter-wave wireless intra-connection technology, που ια αντικαταστήσει τα καλώδια που κουμπώνουν στο εσωτερικό των πλακετών.

Στην πραγματικότητα μπορούν να στέλνουν έως 11Gbps σε αποστάσεις 14mm με κεραίες που έχουν μέγεθος μόλις ένα χιλιοστό!

Σίγουρα τα 14 χιλιοστά δεν είναι και πολύ εντυπωσιακά συγκριτικά με την απόσταση που καλύπτει ένα Wi Fi router αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση. Στην Sony λένα πως στις τηλεοράσεις τους όσο αυξάνει η πολυπλοκότητα της τεχνολογίας τόσο μεγαλώνει και ο αριθμός των καλωδιώσεων που πρέπει να… στριμώξουν στην συσκευή.

Πιο πολλά  interconnects σημαίνει και πολλές πλακέτες ελέγχου που σημαίνει πιο πολύπλοκη διαδικασία κατασκευής και άρα… κόστος!

Related posts

Sony – ρίχνει το PlayStation 3 Photo Suite μέσα στην εβδομάδα με νέα Cloud Service!

gadgetfreak
14 years ago

Έρχεται η Sony a99;

gadgetfreak
14 years ago

Blackmagic Micro Studio Camera 4K

gadgetfreak
10 years ago
Exit mobile version