Gadgetfreak :: Not Just Tech
consumer electronics

Ουπς… στραπατσαρίστηκε σε τέστ Volvo με το Collision Warning…

volvosmash

Η γκαντεμιά των παρουσιάσεων στους δημοσιογράφους χτύπησε ξανά… -μάλιστα κύριε Bill Gates μπορείτε να χαμογελάσετε κρυφά στο γραφείο…

Το νέο Volvo S60 που υπολογίζεται πως θα λανσαριστεί αργότερα φέτος … εκτοξεύτηκε από το τούνελ δοκιμών της Volvo με ταχύτητα που πλησίαζε τα 50χλμ/ώρα και το Σύστημα Ελέγχου Πρόσκρουσης θεωρητικά θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει να λειτουργεί σταματώντας το αυτοκίνητο πριν πέσει στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.

Δεν το έκανε όμως.

Αντίθετα το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο…  εφόρμησε στο πίσω μέρος του φορτηγού μπροστά σε μια αρμάδα δημοσιογράφων του Παγκόσμιου Τύπου που είχανε μαζευτεί για να δούνε το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης σε δράση.

Το Σύστημα Προειδοποίησης Σύγκρουσης της Volvo είναι παρόμοιο με άλλα συστήματα που βρίσκει κανείς σε πιο ακριβά μοντέλα της Lexus και της Mercedes.

…Για  να είμαστε βέβαια δίκαιοι, οι δημοσιογράφοι το είχανε δει να δουλεύει τέλεια λίγο πριν σε άλλη παρουσίαση ενώ σύμφωνα με την εταιρία εαν το αυτοκίνητο το οδηγούσε άνθρωπος αυτός ή αυτή θα είχαν παρατηρήσει πως δεν δουλεύει σωστά: το τεχνικό σφάλμα είχε σαν αιτία την μπαταρία του αυτοκινήτου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστικό για τους παρεβρισκόμενους αν και οι άνθρωποι της Volvo δεν πρέπει να το θεωρούν καλό χιούμορ…

Από την άλλη η επίδειξη δεν ήταν ολότελα… “τσαλάκωμα εικόνας” για την εταιρία αφού η καμπίνα επιβατών του S60 έμεινε αλώβητη από τη σύγκρουση ενώ ούτε το παρπρίζ  δεν ράγισε με την σύγκρουση των 50χλμ.

Τουλάχιστον η φήμη της  εταιρίας για κατασκευή δυνατών κλωβών παρέμεινε άθικτη…

Related posts

Phase One 100 megapixels

gadgetfreak
8 years ago

Μίνι Bluetooth ακουστικά προτείνει η Logitec…

gadgetfreak
14 years ago

Akrapovič Full Moon Concept

gadgetfreak
9 years ago
Exit mobile version