Gadgetfreak :: Not Just Tech
computing / social media

Επεξεργαστές μόνο για… sexy 'αδύνατους' φορητούς υπολογιστές ετοιμάζει η Intel…

Με ενδιαφέρον αναμένουν όσοι έχουν βάλει στόχο έναν μικρό, με μεγάλη αυτονομία αλλά αρκετά ισχυρό στην εποχή HD φορητό υπολογιστή την διάθεση στο κοινό των νέων χαμηλής κατανάλωσης επεξεργαστών CULV.

Οι νέοι επεξεργαστές θα είναι διαθέσιμοι στις οικογένειες Intel’s Core i3 και Core i5 και θα δίνουν ισχύ σε power laptops που είναι όσο φορητοί όσο τα netbooks αλλά έχουν μεγαλύτερες οθόνες και λειτουργικότητα. Με την ονομασία ultrathin laptops, αυτά τα PCs συνήθως κοστίζουν από $400 έως $800 και παρέχουν επιδόσεις επαρκείς για βασικά applications αλλά και high-definition multimedia εφαρμογές..

Σύμφωνα με την Intel τα chips αυτά θα είναι λιγότερο δυνατά από τα στάνταρ Core i3 και Core i5 laptop μοντέλα επεξεργαστών που σήμερα κοστίζουν από $133 έως $294, αλλά θα είναι πολύ ισχυρότερα από τα Intel Atom μοντέλα που σήμερα φωλιάζουν στα netbooks.

Σύμφωνε με το road map της εταιρίας μηχανήματα με τέτοιους επεξεργαστές θα δούμε από τον Αύγουστο με πολύ καλή τιμολόγηση.

Τα chip θα κατασκευάζονται με τεχνολογία 32-nanometer με σημαντικά οφέλη σε επιδόσεις και οικονομία ενέργειας σε σύγκριση με τα ultrathin chip που λανσάρισε η Intel κάτω από τις Core και Pentium οικονένειες. Τα Intel Core i3 και Core i5 ενοποιούν την CPU και γραφικό επεξεργαστή σε ένα single chip package για βελτιωμένα -βασικά έστω- γραφικά και μικρότερη κατανάλωση. Τα chip αυτά μπορούν ακόμη να ‘τρέχουν’ δύο threads ανά πυρήνα που εκτοξεύει σε συγκεκριμένες εφαρμογές της επιδόσεις.

Η ultrathin laptop κατηγορία εμφανίστηκε για πρώτη φορά όταν η ανταγωνίστρια της Intel, AMD λανσάρισε τον Athlon Neo επεξεργαστή τον Ιανουάριο του περασμένου χρόνου.

Related posts

Έφτασαν οι νέοι Intel Core 14th Gen desktop επεξεργαστές

gadgetfreak
7 months ago

Mozilla Firefox 17

gadgetfreak
11 years ago

CES 2019 – Best Laptops

gadgetfreak
5 years ago
Exit mobile version