Gadgetfreak :: Not Just Tech
tech talk / science

Συμμαχία για προώθηση της τεχνολογίας WiMax στην Κίνα…

Τρεις μεγάλες εταιρίες στην Ιαπωνία ίσως συντονίσουν τις ενέργειες τους με την Ταϊβάν ώστε να αναπτύξουν τεχνολογίες αιχμής που στη συνέχεια θα χρησιμεύσουν για.. εισβολή στην τεράστια αγορά τηλεπικοινωνιών της Κίνας.

Οι Fujitsu Ltd, NEC Corp και Mitsubishi Corp έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη WiMax τεχνολογιών με ταϊβανέζικες εταιρίες είπε ο κος Yiin Chi-ming, υπουργός της Ταϊβαν.

Στόχος είναι η χρήση του WiMax — εν συντομία το Worldwide Interoperability for Microwave Access—που επεκτείνει την ευρυζωνική ασύρματη πρόσβαση σε αποστάσεις εως και 50 χιλιόμετρα με ταυτόχρονη μείωση του κόστους. kilometers and reduces the cost of implementing broadband.

Η Ταϊβαν – που σημειωτέον πολιτικά είναι το αποσχισθέν… μαύρο πρόβατο τηε Κίνας, αναζητούσε ξένους επενδυτές μετά την ιστορική συμφωνία που υπέγραψε τον περασμένο μήνα με την Κίνα για μείωση στα τέλη που επιβάλει η Κίνα σε προϊόντα που παράγει η ίδια.

Η όλη συμφωνία πάντως που θα περιβάλλεται από ένα Μνημόνιο Συνεργασίας, θα συζητήσει και κοινά σχέδια για ηλεκτρικό αυτοκίνητο και τεχνολογίες που έχουν σχέση με την ενέργεια γενικότερα.

Συμπέρασμα: κάτι στη γραμμή του “when money talk #%@$it walks…” που λένε και τα αμερικανάκια ή αν θέλετε η πολιτική κάνει στην… μπάντα όταν μιλάνε οι εμπορικές συμφωνίες 🙂

Related posts

Έκθεση CES 2012 – η χρονιά του Thunderbolt;

gadgetfreak
12 years ago

Στέλνεις μηνύματα; Λες ψέματα – μάλλον…

gadgetfreak
12 years ago

Αποστολή OSIRIS-REx

gadgetfreak
4 years ago
Exit mobile version