Gadgetfreak :: Not Just Tech
ecotech / electric

Ford: Ηλιακά panel για την παραγωγή της ενέργειας που θα χρειαστεί για να φτιαχτεί το 'ηλεκτρικό' της αυτοκίνητο…

Αν είναι να πουλήσεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κοίτα να το κάνεις σωστά…

Αυτό μάλλον σκέφτηκε η Ford και αποφάσισε καθώς ετοιμάζεται  να μπει στον χορό των ‘βάλ’το στην πρίζα’ κινητών να εγκαταστήσει ένα σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά με ισχύ 500 kw στο εργοστάσιο, μια εγκατάσταση με την οποία υπολογίζει πως θα γλυτώνει περί τα $160,000 το χρόνο και η οποία τα της κοστίσει μόλις το 13% του συνολικού ποσού…

Κάπου στην Michigan Avenue, ένα πάρκινγκ είναι εγκαταλελειμμένο στην πόλη του Detroit.  Καθώς δεν χρησιμοποιείται πλέον σύντομα θα αποτελέσει ένα μικροσκοπικό εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας που θα παρέχει ισχύ στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Dearborn, το εργοστάσιο συναρμολόγησης της αμερικανικής εταιρίας στην περιοχή.

Η Xtreme Power, μια εταιρία που με βάση το Austin είναι αυτή που σε συνεργασία με την θυγατρική της DTE Energy θα παρέχει τη λύση. Μαζί με τα φωτοβολταϊκά πάνελ των 500 kilowatt θα υπάρχει μια μπαταρία που θα αποθηκεύει 2 εκατομμύρια κιλοβατώρες ενέργειας για να διοχετεύει όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Σε αυτό το εργοστάσιο όπου παράγονταν SUV θα μπει σε συναρμολόγηση το αμιγώς ηλεκτρικό Ford Focus Electric Hybrid που θα αρχίσει να πωλείται τον επόμενο χρόνο ενώ η αμερικανική πολυεθνική σχεδιάζει να βάλει σε πώληση και άλλα ηλεκτρικά οχήματα στο άμεσο μέλλον.

Φυσικά η ενέργεια αυτή δεν επαρκεί ώστε να παράγεται ουσιαστικά το όχημα, αλλά βοηθά ώστε να δίνεται ισχύς σε πλείστες βοηθητικές εργασίες όπως τον φωτισμό του εργοστασίου. Ταυτόχρονα με δέκα σταθμούς φόρτισης θα φορτίζονται τα ηλεκτρικά φορτηγά που θα μεταφέρουν τμήματα των αυτοκινήτων στον χώρο electric trucks that will transport parts to the facility.

Αν δε σκεφτείτε πως από τα $5.8 εκατομμύρια που θα κοστίσει η εγκατάσταση η Ford  θα πληρώσει μόλις $800,000 USD — η Επιτροπή Δημοσίων Υπηρεσιών του Michigan θα πληρώσει τα υπόλοιπα με επιχορηγήσεις όπως και η Detroit Edison που θα ρίξει $3 εκατομμύρια στο έργο για να πωλεί ρεύμα και σε καταναλωτές, καταλαβαίνει κανείς πως τελικά…

… it pays to go green!

Άλλωστε τα ηλεκτρικά ξεπουλάνε παρά την κρίση…

Related posts

Tesla Semi Electric Truck

gadgetfreak
6 years ago

Regent Seaglider – το ηλεκτρικό υδροπλάνο

gadgetfreak
2 years ago

Water Bottle + Light = Bottlelight

gadgetfreak
10 years ago
Exit mobile version