Gadgetfreak :: Not Just Tech
tablets / multimedia, tech talk / science

Περισσότερα από $400 εκατομμύρια θα ξοδέψει το Σιάτλ για την προώθηση των Windows Phone 7…

Η διαφήμιση μπορεί να οδηγήσει στην απόλυτη επιτυχία ή αποτυχία, αυτό το ξέρουμε….

Άρα δεν είναι περίεργο που στην προσπάθεια της να πλασαριστεί δίπλα στα iOS και Android κινητά, η Microsoft όπως αναφέρουν πληροφορίες θα ξοδέψει για τα Windows Phone 7 περισσότερα από $400 εκατομμύρια. Ποσό.. εξωφρενικό για τα σημερινά δεδομένα και νούμερο που έχει βγεί στην αγορά από τον αναλυτή τηλεπικοινωνιών της Deutsche Bank κο Jonathan Goldberg που είπε στο TechCrunch ότι ο λογαριασμός θα είναι “…το λιγότερο” $400 εκατομμύρια ενώ άλλη πηγή μέσα από τη Microsoft ανεβάζει τον πήχυ στα $500 εκατομμύρια!

Πολλά χρήματα είναι αλήθεια αλλά είναι πολλά για τη Microsoft; Για να δούμε τι δείχνει η ιστορία…

Windows XP: Η Microsoft και η Intel φέρονται να έχουν ξοδέψει $500 εκατομμύρια για να διαφημίσουν τα Windows XP, τον Οκτώβριο του 2001. Άλλα 500 εκατομμύρια ξόδεψαν οι κατασκευαστές PC και τα καταστήματα.

Xbox: Πάλι, $500 εκατομμύρια είναι το μαγικό νούμερο για λανσάρισμα της πρώτη της κονσόλα από τη Microsoft.

Windows Vista: Και το USA Today και το AdvertisingAge ανάφεραν πως η εταιρία ξόδεψε $500 million για το αρχικό marketing push των Vista το 2007.

Bing: Το AdAge αναφέρει πως ο πρώτος… γύρος προώθηση για τη μηχανή αναζήτησης της Microsoft τον Ιούνιο του 2009, ήταν κάπου ανάμεσα στα $80 με $100 εκατομμύρια.

Windows 7: Δεν υπάρχουν σαφή νούμεα αλλά ο αναλυτής της βιομηχανίας κος Michael Gartenberg υπολόγισε των Οκτώβριο του 2009 πως “…η προώθηση της Microsoft θα είναι τεράστια, με προϋπολογισμό που ίσως θα ξεπεράσει το $1 δισεκατομμύρια.”

Σίγουρα πάντως στον χώρο των λειτουργικών για smartphones τα χρήματα είναι ΠΟΛΛΑ και φαίνεται πως ο κολοσσός παίζει τα… ρέστα του!

Related posts

Το νέο Google Pixel 3

gadgetfreak
6 years ago

FDI – Οι ψηφιακές γαλλικές φρεγάτες υποψήφιες για το ελληνικό ΠΝ

gadgetfreak
4 years ago

Naming The F-35

gadgetfreak
6 years ago
Exit mobile version