Gadgetfreak :: Not Just Tech
computing / social media

Επιπλέον ασφάλεια σε e-mail και apps προσθέτει η Google

Να κάνει πιο δύσκολη τη ζωή των hackers και άλλων απατεώνων που σπάνε λογαριασμούς e-mail και υπηρεσίες με προστασία password.

Ένα επιπλέον μέτρο ασφάλειας προστέθηκε τη Δευτέρα που ζητά να πληκτρολογείται ένας εξαψήφιος κωδικός μόλις μπει το Google password που έχει κανείς στον λογαριασμό του. Οι κωδικοί θα σταλούν στα κινητά τηλέφωνα των χρηστών.

Η διαδικασία δύο βημάτων σημαίνει πως θα χρειάζεται κάτι παραπάνω από ένα password για να μπει κανείς σε έναν λογαριασμό, τουλάχιστον την πρώτη φορά που ένα login θα γίνει από συγκεκριμένο υπολογιστή. Μετά την είσοδο οι χρήστες ζητούν το Google να θυμάται πως η ταυτότητα τους επιβεβαιώνεται με τους συγκεκριμένους κωδικούς ασφαλείας και να μην χρειάζεται ξανά να γίνει εγγραφή τους.

Η νέα ρύθμιση απευθύνεται και σε κυβερνητικές υπηρεσίες και σχολεία που χρησιμοποιούν το Gmail p.x ενώ έγινε γνωστό πως όσοι χρησιμοποιούν το Gmail θα έχουν την επιλογή να κάνουν save τον κωδικό τους επόμενους μήνες. Με 185 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες accountholders σύμφωνα με την comScore Inc είναι μεγάλο το ενδιαφερόμενο κοινό…

Related posts

Logitech μηχανάκια για τα Windows 8

gadgetfreak
12 years ago

Νέο Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset

gadgetfreak
12 months ago

Apple – αλλαγές στο iStore ενώ ετοιμάζει το iPanel…

gadgetfreak
12 years ago
Exit mobile version