Gadgetfreak :: Not Just Tech
mobile / smartphones, tech talk / science

48 ώρες με την ΕΡΤ στα ψηφιακά της DIGEA: εντυπώσεις…

Ήδη εδώ και 48 περίπου ώρες έχει ξεκινήσει η δοκιμαστική ψηφιακή εκπομπή των καναλιών της ΕΡΤ.

Τα κρατικά κανάλια επίσημα θα θεωρηθεί πως παραδίδονται στο κοινό στις 27 Σεπτεμβρίου αλλά όπου υπάρχει σήμα DIGEA οι χρήστες μιας tv με ενσωματωμένο δέκτη ή ενός εξωτερικού δέκτη έχουν λίγο…  ψάξιμο.

Έτσι λοιπόν επιτέλους μετά τα σινέ+, πρίσμα+ και σπορ+ θα βρείτε και τη ΝΕΤ, την ΕΤ1 , την ΕΤ3 αλλά και το κανάλι της Βουλής στην τηλεόραση σας. Σε κάποιες συσκευές και αναλόγως με το πως έγινε ο συντονισμός την πρώτη φορά μπορεί να χρειαστεί εκ νέου αναζήτηση. Μαζί θα έχουμε και πέντε ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΑ (ΝΕΤ 105,8, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ σπορ και Kosmos).

Τα κακά μαντάτα…

Η εικόνα είναι το λιγότερο μέτρια… Αιτία για αυτό είναι πως η αρχική εκπομπή θα γίνει σε MPEG2, σε αντίθεση με τα ιδιωτικά κανάλια που εκπέμπουν στο νεώτερο πρότυπο MPEG4 αν και η διοίκηση της ΕΤ λέει πως η μετάβαση στο MPEG4 θα γίνει σύντομα.

Η εικόνα σε τηλεοράσεις κάθε τιμής είναι λοιπόν απαράδεκτη ενώ δεν φαίνεται ακόμη στον.. ορίζοντα το ένα κανάλι HD που ακούγαμε πως θα έρθει μέσα στο μήνα. Ειδικά η ΝΕΤ που σε συμβατική CRT αλλά και LCD τηλεόραση είναι συνήθως υπόδειγμα μοιάζει να είναι 50% χειρότερη σε αποτέλεσμα.

Εν αναμονή του επίσημου on…

Related posts

Nintendo: νέα επίθεση χάκερ…

gadgetfreak
13 years ago

Crystallization

gadgetfreak
8 years ago

iPad 4 – ήρθε νωρίτερα αφού το A6X ήταν φθηνότερο…

gadgetfreak
11 years ago
Exit mobile version