Gadgetfreak :: Not Just Tech
tech talk / science

Θέλει “… να καταστρέψει” το Wikileaks, λέει ο ιδρυτής του…

Ο ιδρυτής του Wikileaks κος Julian Assange κατηγόρησε την Πέμπτη το Πεντάγωνο πως έχει βαλθεί να καταστρέψει το on website που έχει κάνει τις ηχηρότερες αποκαλύψει τον τελευταίο χρόνο…

Μιλώντας σε κοινό στο Λονδίνο ο 39χρονος υπερασπίστηκε την δημοσιοποίηση 77.000 απόρρητων εγγράφων που έχουν σχέση με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

“Χρειάζεται να εκφράσω τη σοβαρότητα της επίθεσης ενάντια σε αυτή την οργάνωση ενημέρωσης” είπε στο πρακτορείο AFP. “Το Πεντάγωνο έχει απαιτήσει… να καταστρέψουμε, να καταστρέψουμε ολοκληρωτικά τις προηγούμενες δημοσιεύσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Αφγανιστάν”

Το Πεντάγωνο έχει προειδοποιήσει πως ο Assange μπορεί να δημοσιεύσει 15.000 έγγραφα που είναι πιο… εκρηκτικά από την πρώτη φουρνιά ενώ ο ίδιος ο Assange αρνείται πως το Wikileaks έθεσε σε κίνδυνο αθώους ανθρώπους: “Έχουμε ακριβώς τον αντίθετο στόχο,” είπε προσθέτοντας πως το Wikileaks πήρε μέτρα “μείωσης του κινδύνου” με ‘κάλυψη’ των αρχείων που διέρευσαν.

Επιτέθηκε δε και στην The Huffington Post αλλά και το Wired.com για άρθρα που έψαχναν στοιχεία για οικονομικά και εσωτερικές διαμάχες στην Οργάνωση σύμφωνα με το Associated Press.

Να θυμήσουμε πως όλοι μάθαμε το συγκεκριμένο site από το συγκλονιστικό βίντεο της επιχείρησης ενός αμερικανικού επιθετικού ελικοπτέρου στο Ιράκ…

Related posts

Ενεργό το Xbox LIVE και στο Ellada εδώ και μερικές ώρες…

gadgetfreak
13 years ago

Sony – και η ‘κασέτα’ των 185TB!

gadgetfreak
10 years ago

Σουηδικά Gripen στη Trident Juncture 18

gadgetfreak
5 years ago
Exit mobile version