Gadgetfreak :: Not Just Tech
futuristas / iDea, military / aviation

Sikorsky X2: ταχύτητα στα στρατιωτικά ελικόπτερα του μέλλοντος…

Το ελικόπτερο ήταν το βασικό όπλο των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά της αμερικανικής πολεμικής μηχανής στα 60’s και 70’s…

Η ανάγκη για έναν ταχύτερο και πιο ικανό αντικαταστάτη για τον γερασμένο στόλο ελικοπτέρων ττων ΗΠΑ είναι πλέον εμφανής και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες τεχνολογίες έρχεται από τη Sikorsky. Η Sikorsky δείχνει τον X2 Technology demonstrator εδώ λίγο καιρό, πρωτότυπο μοντέλο που χρησιμοποιεί αντιπεριστρεφόμενους έλικες και μια προπέλα (pusher propeller) στο πίσω μέρος. Οι τεχνολογίες αυτές επιτρέπουν στο X2 να πετάξει ταχύτερα από συμβατικά μοντέλα.

Η εταιρία δε υποστηρίζει πως το X2 Technology demonstrator ανεπίσημα έχει σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας τον Μάρτιο με κόμβους 250 knots – 463 χιλιόμετρα την ώρα, όπως αναφέρει το DefenseNews. Ένα συμβατικό ελικόπτερο έχει μέση ταχύτητα 120 κόμβους ενώ συγκριτικά το τεχνολογίας tilt-rotor V-22 Osprey (αεροσκάφος/ελικόπτερο) φτάσει τους 257 κόμβους.

Η είδηση λοιπόν είναι πως η Sikorsky ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα πως έχει αποφασίσει να ετοιμάσει X2 Πρωτότυπα Τεχνολογίας για στρατιωτικές επιχειρήσεις. Τα νέα πρωτότυπα θα είναι μεγαλύτερα και περισσότερο αποδεκτά για τακτικές επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της εταιρίας, κο Jeffrey Pino είπε πως η ανάπτυξη των νέα “ελαφρών τακτικών ελικοπτέρων” με κωδικό Sikorsky S-97 και η ετοιμασία δύο πρωτοτύπων θα γίνει με έξοδα της εταιρίας. Τα Raider X2 όπως θα ονομάζονται “…θα βοηθήσουν τους στρατιωτικούς να αξιολογήσουν το πόσο ένα νέας γενιάς ταχύ και ευκίνητο ελικόπτερο είναι ταιριαστό σε ποικιλία στρατιωτικών αποστολών.”

Τα νέα πρωτότυπα θα έχουν χώρο για cockpit δύο πιλότων, οπλισμό και επιπλέον καύσιμα αλλά και έξι στρατιώτες με πλήρη εξάρτηση μάχης…

Η βασική σχεδίαση θα έχει τελειώσει το 2011 με την πρώτη πτήση να αναμένεται σε τέσσερα χρόνια ανάλογα με τα ‘θέλω’ των στρατιωτικών στην πορεία…

Related posts

H&M “Looop”

gadgetfreak
4 years ago

Η ζωή πάνω στο Stealth USS Zumwalt

gadgetfreak
6 years ago

Το ‘έξυπνο’ Puma AE RQ-20B drone

gadgetfreak
3 years ago
Exit mobile version