Gadgetfreak :: Not Just Tech
futuristas / iDea, gaming / fun

Ένα ρομπότ που… φτιάχνει Lego!

Έχουμε δει ρομπότ της Lego να λύνουν Sudoku, τον κύβο του Rubik, να μιμούνται το ανθρώπινο χέρι. Ε, λοιπόν αυτό το ρομπότ της Lego κατασκευάζει Lego μοντέλα – για την ώρα. Σε πόσο καιρό θα φτιάχνει και άλλα ρομπότ από Lego; Ήρθε το… Τέλος! Το Skynet είναι κοντά! 🙂

Ο χομπίστας Will Gorman έφτιαξε το Lego Mindstorms NXT MakerLegoBot (…) για την Lego World 2010 expo στο Zwolle, της Ολλανδίας. Τι κάνει;

Εμπνευσμένο από την ύπαρξη του open-source 3D printer MakerBot, φτιάχτηκε ένα μηχάνημα που αποτελείται από 2.400 τουβλάκια και ‘τρέχει’ με τρία NXT Intelligent Bricks και εννέα NXT motors.

Ένα PC που τρέχει το MLCad Lego σύστημα σχεδιασμού στέλνει εντολές σε εκτυπωτή μέσω USΒ και στη συνέχεια επιλέγει τουβλάκια από σύστημα τροφοδοσίας. Κατασκευάζει στήλες από 12 τουβλάκια σε με τουβλάκια 1×2, 2×2, 3×2, 4×2, και 8×2.

Έως τώρα το MakerLegoBot έχει κατασκευάσει αντικείμενα όπως σπίτια αλλά ο σκοπός είναι να κατασκευάσει κάποια στιγμή άλλα Lego robots. Όταν αυτά θα ‘αντιγράφονται μόνα τους τότε εμείς όλοι… game over.

Related posts

E3 2015 – Η Sony για το μέλλον του gaming….

gadgetfreak
9 years ago

Logitech G923 + TRUEFORCΕ

gadgetfreak
3 years ago

Με κλίσεις το Uncharted στο PS Vita…

gadgetfreak
13 years ago
Exit mobile version