Gadgetfreak :: Not Just Tech
iOS World, mobile / smartphones, tech talk / science

Δείξε μου το αποτύπωμα σου για να ανέβεις στο… σχολικό!

Μερικές high-tech λύσεις αναζητούν περιοχές στις ΗΠΑ για τη μεταφορά των μαθητών με ασφάλεια. Στην ουσία ο σκοπός είναι να έχουν υπό… επίβλεψη τα παιδιά για να μην κατέβουν σε λάθος στάση ή χάσουν το δρόμο.

Η πιο πρόσφατη λύση: ένα σύστημα σάρωσης του αποτυπώματος που εγκρίθηκε από στην περιοχή Desert Sands στα βορειοανατολικά του San Diego. Εκεί οι μαθητές θα καταγράφονται με το αποτύπωμα τους όταν ανεβαίνουν/κατεβαίνουν από το λεωφορείο.

“Τα παιδιά χάνονται. Συμβαίνει σε κάθε Περιφέρεια Εκπαίδευσης, κάθε χρόνο,” λέει ο John DeVries, πρόεδρος της Global Biometrics Security, που έχει αναπτύξει το Biometric Observation Security System (BOSS) που είναι υπό δοκιμή.

Με το With BOSS, τα αποτυπώματα των μαθητών σκανάρονται και στέλνονται σε μια βάση δεδομένων. Όταν κατεβαίνουν του δίνεται μια “check out” εκτύπωση. Ένας συναγερμός ακούγεται όταν το παιδί προσπαθεί να κατέβει από το λάθος μέρος. Τα δε αποτυπώματα δεν αποθηκεύονται, λέει ο DeVries ενώ οι σκέψεις για έναν χάκερ που θα βάλει στο στόχο παιδιά ακούγονται από πολέμιους. Δύσκολες επιλογές…

Related posts

Hitachi: ετοιμάζει οθόνη στις 4.5” 3D LCD με ανάλυση HD…

gadgetfreak
13 years ago

PS4 System Update 3.50 beta

gadgetfreak
8 years ago

Εντυπωσιακές υψηλής ανάλυσης φωτό του κινεζικού J-20 Stealth

gadgetfreak
6 years ago
Exit mobile version