Gadgetfreak :: Not Just Tech
consumer electronics, ecotech / electric

Ένα… ecoπληκτρολόγιο που παίρνει ‘δύναμη’ από τον ήλιο: αρκεί το γραφείο σας να είναι κοντά στο παράθυρο…

Το K750 παίρνει ενέργεια από τον είναι ή τη λάμπα γραφείου…

Η αλήθεια είναι πως δεν το έχουμε ξαναδεί, αν και κάποιες φορές σου ξεφεύγουν πράγματα.

Λοιπόν, είναι μια αλλαγή πραγματικά ενδιαφέρουσα αφού όλα τα ασύρματα περιφερειακά είναι πάντα ‘εξαρτημένα’ από μπαταρίες. Το πρόβλημα από την άλλη είναι πως όλα τα περιφερειακά δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις μέχρι να ξαναφουλάρουν σε πρίζα…

Εδώ έρχεται το μηχανάκι της Logitech με κωδικό Wireless Solar Keyboard K750 που μαζεύει ενέργεια όπως π.χ τα ηλιακά κομπιουτεράκια: η λάμπα ή ακόμη και το φως της οθόνης, αρκούν.

Στα ‘+’ η εταιρία αναφέρει και την χωρίς PVC κατασκευή ενώ και η συσκευασία είναι full ανακυκλώσιμη. Ενδιαφέρον είναι πως θα ετοιμαστεί και μια app αργότερα αυτό το μήνα που θα εγκαθίσταται στον Η/Υ και θα λέει στον χρήστη με απλό τρόπο αν η φωτιστική πηγή που το ‘τροφοδοτεί’ είναι επαρκής για να φορτίσει το πληκτρολόγιο. Πόσο κρατά μια φόρτιση; Τρεις ολόκληρους μήνες πληκτρολόγηση όταν θα έχει πλήρως ‘γεμίσει’.

Δουλεύει στα 2.4GHz και χρησιμοποιεί το Unifying Receiver των Logitech συσκευών για να συνδέονται πολλά περιφερειακά της εταιρίας χωρίς να υπάρχει ανάγκη για περισσότερες USB θύρες.

Ecogadgetάκηδες ενωθείτε…

Related posts

Ποιοι είναι ο ‘βασιλιάδες’ του βίντεο στο Διαδίκτυο;

gadgetfreak
14 years ago

Το απίστευτο Antonov An-225 Mriya

gadgetfreak
6 years ago

Scrooser e-scooter

gadgetfreak
11 years ago
Exit mobile version