Gadgetfreak :: Not Just Tech
computing / social media, tech talk / science

Επεξεργαστές στους οποίους μπορείς να κάνεις… tuning από Intel

Η νέα σειρά επεξεργαστών της Intel με μέλη τους ultra-low-voltage Atom δεν θα έχει πάει και άσχημα υπερασπίζοντας την… δύναμη της στα netbooks και τα tablets. Σε μια κίνηση που φιλοδοξεί να την καταστήσει ακόμη πιο ισχυρή δύναμη στους κατασκευαστές – original equipment manufacturers (OEMs), η εταιρία αποφάσισε να ενσωματώσει επεξεργαστές Atom σε μεγαλύτερη γκάμα συσκευών και ελπίζει να το κάνει αυτό με τη σειρά Atom E600C. Με διαφορετικούς custom για κάθε χρήση επεξεργαστές η Intel πιστεύει πως ουσιαστικά θα φτιάχνει ‘συγκεκριμένο’ επεξεργαστή, για ‘συγεκριμένο’ κατασκευαστή κάθε φορά και ανάλογα με ανάγκες.

Η… μεταλλαγμένη σειρά των Atom E600C αφορά τον επεξεργαστή E600 processor (κωδικός “Tunnel Creek”) μαζί με ένα Altera Field Programmable Gate Array (FPGA) σε ένα ‘πακέτο’. Έτσι κατασκευαστές OEMs θα ενσωματώνουν ευρεία γκάμα εισόδων/εξόδων, υψηλής ταχύτητας συνδεσιμότητα, memory interfaces και επιτάχυνση διαδικασιών.

Ουσιαστικά έτσι ο κολοσσός των επεξεργαστών ενδιαφέρεται να ‘μπει’ σε βιομηχανικά μηχανήματα, φορητό ιατρικό εξοπλισμό, εξοπλισμό επικοινωνιών, VoIP συσκευές και ό,τι… βάλει ο νους: ουσιαστικά το “Intel Atom inside” αυτοκόλλητο να είναι σε κάθε συσκευή στο μέλλον θέλει η εταιρεία…

Με τον κωδικό “Stellarton,” οι Intel Atom επεξεργαστές είναι οι E665CT, E645CT, E665C, και E645C και θα είναι στην αγορά στις επόμενες 60 ημέρες.

Related posts

Intel Next Unit of Computing – τα ‘μικρά’ για το γραφείο…

gadgetfreak
11 years ago

Το νέο Xbox 720 στην έκθεση CES 2012;

gadgetfreak
13 years ago

Wright Electric Electric Passenger Jet

gadgetfreak
6 years ago
Exit mobile version