Gadgetfreak :: Not Just Tech
computing / social media, tech talk / science

Microsoft: προστασία από την ιχνηλάτηση για τον Internet Explorer 9…

Έναν νέο μηχανισμό για να αποφεύγουμε τους… κακόβουλους θα λανσάρει η Microsoft για τη νέα γενιά του browser της – τον Internet Explorer 9. Το εργαλείο Tracking Protection έχει σαν σκοπό να μας προστατέψει από το online tracking μέσα από τον browser.

Τι σημαίνει;

Όταν επισκέπτεστε ένα website, υποθέτετε πως πληροφορίες για την επίσκεψη σας συλλέγονται και αποθηκεύονται από τους ιδιοκτήτες του. Ε, λοιπόν αυτό δεν είναι και απαραίτητα η αλήθεια…

Σήμερα αυτό που συμβαίνει είναι εκείνο που βλέπετε στο παράθυρο του browser να είναι ένα μωσαϊκό από περιεχόμενο που παρέχεται από πολυάριθμα websites από όλο το δίκτυο. Κάθε ένα από αυτά τα site τρίτων έχει πρόσβαση σε κάποιες πληροφορίες για εμάς που παρέχει ο browser όταν έχεις πρόσβαση σε μια σελίδα: ο… προδότης!

Μερικά από τα εκατοντάδες αυτά sites που κοιτάς όλη την εβδομάδα ενδεχομένως έχουν πάρει πληροφορίες από την ίδια πηγή. Αυτές οι κοινές πηγές θα μπορούν να βλέπουν ΠΟΥ έχεις σερφάρει στα ιντερνετικά σου και να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες για να φτιάξουν user profiles.

Ακόμη και αν κάποιες φορές είναι πληροφορία θα χρησιμοποιηθεί για ‘καλό σκοπό’ – π.χ να μας προτείνει ένα δίσκο το δισκοπωλείο με βάση τα γούστα μας, η ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της ιδιωτικότητας μας και τις ανάγκες του marketing είναι δύσκολο πράγμα…

Related posts

McLaren Senna GTR

gadgetfreak
4 years ago

PlayStation Plus – θα φέρνει $1.2 δις το χρόνο στη Sony…

gadgetfreak
11 years ago

Δοκιμή 10-core i9 iMac 5700XT

gadgetfreak
4 years ago
Exit mobile version