Gadgetfreak :: Not Just Tech
consumer electronics

Με… τρέλα και ‘άγριες διαθέσεις΄Sony και Google για την τηλεόραση….

Η μάχη για το μέλλον τη τηλεόρασης μαίνεται…

Για τις Sony και Google είναι και η ‘μεγάλη κίνηση’ για να ξεπεραστεί η Apple σε έναν τομέα όπου η κούρσα είναι το ίδιο… άγρια με αυτή των smartphones.

To Google TV EINAI η μεγάλη εξέλιξη που απλά περιμένει την εξέλιξη του software για να βγει να κατακτήσει τον πλανήτη. Ουσιαστικά το hardware είναι εδώ και αυτοί αποδεικνύεται από την μεγάλη επιτυχία που είχε η μόνο εταιρία που λανσάρισε εμπορικά κάποια μοντέλα: οι Sony NGTTV ξεπούλησαν στις ΗΠΑ αλλά το softaware είναι ακόμη σε πρωτόλειο στάδιο…

Οι τηλεοράσεις αυτές λοιπόν μαθαίνουμε πλέον πως θα ‘τρέχουν’ και Android apps, κάτι που θα τις μετατρέπει σε γιγαντιαία… smartphones!

Προσέξτε το ‘παράδοξο’ του ζητήματος: ενώ σε κάθε νέα εξέλιξη όπως π.χ το 3D το πρόβλημα είναι το περιεχόμενο – που δεν υπάρχει, εδώ υπάρχει περιεχόμενο αλλά όχι ακόμη ο άψογος και πλήρως ‘διαφανής’ τρόπος αναζήτησης. Ο στόχος είναι η ‘αόρατη ενσωμάτωση λοιπόν και των ειδικών κουτιών με τα οποία σερφάρεις (set-top box) είναι να είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ενοποιημένο το περιεχόμενο των τηλεοπτικών καναλιών και του Ίντερνετ: η Google παραδέχεται πως είναι ‘έργο σε εξέλιξη’.

“Είναι εξελικτική διαδικασία,” λέει ο Rishi Chandra, υπεύθυνος για την εξέλιξη της Google TV. “Το διαφορετικό είναι πως όταν θα αγοράζεις μια Google TV, το προϊόν θα αλλάζει συνέχεια. Η καινοτομία θα είναι ενσωματωμένη μέσα του,” συμπληρώνει.

Κάποια στιγμή θα πρέπει όμως και να… ωριμάσει το αποτέλεσμα για να το χρησιμοποιεί και η γιαγιά, θα συμπληρώσουμε εμείς.

Από την άλλη η Sony Google TV σχεδιάζει στο επόμενο διάστημα το Άγιο Δισκοπότηρο των freaks της τεχνολογίας: open-source εφαρμογές για την Android πλατφόρμα…

Related posts

Και ολίγη… χλιδή!

gadgetfreak
13 years ago

M1Apnea Assistance – Κατάδυση ala 007

gadgetfreak
8 years ago

All new Sony EXTRA BASS – Ασύρματα ηχεία και ακουστικά

gadgetfreak
7 years ago
Exit mobile version