Gadgetfreak :: Not Just Tech
transport / concept

2012 GT-R: η νέα έκδοση ενός cult υπεραυτοκινήτου με hi tech DNA…

Δεν είναι και λίγα τα νέα μοντέλα που έχει δείξει ο Ιάπωνας κατασκευαστής μέσα στη χρονιά. Με μεγάλη αναμονή όμως περιμέναμε να δούμε και κάτι ακόμη: το 2012 GT-R. Και οι πιο σημαντικές πληροφορίες: 530 ίπποι και 488 λίβρες ροπής.

Tokyo Strikes Back!

Αυτό σημαίνει 45 περισσότερους καλοεκπαιδευμένους, ‘πιστούς’ ιαπωνικούς ίππους από την πρώτη έκδοση που, σύμφωνα με τη Nissan είναι αρκετοί για να στείλουν το 4κίνητο super coupe στις 100χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα!

Νέα δεδομένα με αναβαθμισμένους διπλούς στροβιλοσυμπιεστές (turbo…) που συνδυάζονται με τον εξακύλινδρο κινητήρα με την μεγαλύτερη εισαγωγή και το νέο σύστημα εξάτμισης.

Στο σώμα και τις εκεί τροποποιήσεις έχουμε μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό μπροστινό τμήμα κει διπλά αεροδυναμικά βοηθήματα και LED φωτιστικά. Αλλαγές που εκτός από το κοσμητικό αποτέλεσμα δίνουν και καλύτερη ‘αναπνοή’ στην κινητήρα ενώ και τα μπροστά φρένα ψύχονται καλύτερα. Στο πίσω μέρος η Nissan μιλά για ανασχεδιασμό με κατεβασμένο κέντρο βάρους.

Όλα αυτά μειώνουν την αντίσταση στο 0.26 ενώ υπάρχουν και βελτιωμένοι τροχοί Ray και η νέα Black Edition με Recaro θέσεις: όλο το εσωτερικό εδώ έχει ‘άρωμα’ από ανθρακονήματα.

Και νέα χρώματα με τα Solid Red, Gun Metallic, Pearl White και το περιορισμένης παραγωγής τεσσάρων σταδίων μεταλλικό Super Silver, μαζί με τα Deep Blue Pearl και Jet Black σε διχρωμία.

Απόλυτο respect…

Related posts

2022 – Toyota Land Cruiser

gadgetfreak
3 years ago

Asphalt9: Legends – Italdesign Zerouno

gadgetfreak
4 years ago

Nissan Hi-Cross Concept

gadgetfreak
12 years ago
Exit mobile version