Gadgetfreak :: Not Just Tech
tablets / multimedia

Ιαπωνία: Για πρώτη φορά καλούνται δυνάμεις εφεδρείας τη Αμυντικής Δύναμης της χώρας και ειδικά ρομπότ…

Ραγδαίες οι εξελίξεις μετά τον ισχυρό μετασεισμό 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Τόκιο χωρίς ευτυχώς να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στ’ανοικτά της περιοχής Σίμπα, ανατολικά της πρωτεύουσας και το βάθος του ήταν μόνο 10 χλμ όπως μετέδωσε η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ταυτόχρονα νέα πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα στον αντιδραστήρα 4 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα 1 ενώ προτοφανής είναι η κινητοποίηση των δυνάμεων του Στρατού της Ιαπωνίας.

Η κινητοποίηση αφορά 80.000 άτομα που θα χρησιμοποιήθούν για τις εργασίες διάσωσης, ενώ στους 3.700 έχουν φτάσει οι νεκροί με 7.843 επισήμως τους αγνοούμενους. Στις προσπάθειες για την ανεύρεση τους δεν βοηθά και ο καιρός με δυνατό χιόνι να πέφτει στην περιοχή.

Η κεντρική κυβέρνηση έχει επισήμως αποφασίσει να στείλει το προσωπικό της SDF από τις δυνάμεις εφεδρίας που είναι έτοιμες για να κινητοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης, σε επιχειρήσεις αντιμετώπισης καταστροφών.

Οι πρώτες εκκλήσεις για ενεργοποίηση εφέδρων της Ιαπωνικής Αμυντικής Δύναμης SDF που ιδρύθηκε το 1954 έχουν φτάσει. Κάπου 10.000 από αυτούς θα κληθούν, όπως λέει ο Ιάπωνας Υπουργός Άμυνας Toshimi Kitazawa.

Περίπου 530.000 άτομα μένουν σε περισσότερα από 2.600 καταφύγια και για αυτό το λόγο οι διοικήσεις των περιφερειακών διοικήσεων στις Iwate, Miyagi και Fukushima έχουν ζητήσει από τις τους Ιάπωνες Προμηθευτές και Κατασκευαστές Προκατασκευασμένων Κτισμάτων και κατασκευάσουν συνολικά 32.800 προσωρινές κατοικίες

Κρίσιμες εξελίξεις στον εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας

Η διαχειρίστρια εταιρεία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αλυσιδωτής διάσπασης των ράβδων ουρανίου στον φλεγόμενο αντιδραστήρα με την χθεσινή έκρηξη στον αντιδραστήρα 2 να έχει πιθανώς προκαλέσει βλάβη στο κύριο κέλυφός του, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Υπηρεσία Πυρηνικής Ενέργειας.

Λευκός καπνός φαίνεται να βγαίνει από τον αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα ενώ την ίδια ώρα, το ενδεχόμενο αφαίρεσης των πλαισίων από τους αντιδραστήρες 5 και 6 του εργοστασίου εξετάζουν οι αρχές, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο έκρηξης.

Να εγκαταλείψουν το πυρηνικό εργοστάσιο και οι 50 εναπομείναντες εργάτες, διέταξε νωρίτερα η ιδιοκτήτρια εταιρεία. “Οι ιαπωνικές αρχές έχουν πρακτικά χάσει τον έλεγχο,” εκτίμησε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την ενέργεια.

Ρομποτικοί διασώστες

Οι ιαπωνικές αρχές επιστρατεύουν ειδικά ρομπότ επιστρατεύουν προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης ανθρώπων, μετά τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε τη χώρα, την περασμένη Παρασκευή.

Related posts

Time Inc. – όλα τα 21 περιοδικά της μεγάλης εκδοτικής σε εκδόσεις tablet…

gadgetfreak
13 years ago

Αυτά είναι τα τελικά χαρακτηριστικά του HP Topaz…

gadgetfreak
13 years ago

Jobs: αν θέλετε πορνό αγοράστε Android κινητό…

gadgetfreak
14 years ago
Exit mobile version