Gadgetfreak :: Not Just Tech
military / aviation

Με γαλλικά μαχητικά οι πρώτες επιθέσεις στη Λιβύη: η πρώτη επιχειρησιακή χρήση των γαλλικών Rafale…

Ώρα Λιβύης 18:45 – Γάλλοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως ήδη τα πρώτα γαλλικά μαχητικά είναι σε στρατιωτική δράση πάνω από τη Λιβύη. Πρώτος στόχος στρατιωτικά όχηματα.

Τα γαλλικά Rafale, όπως μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα προσέβαλαν τους στόχους στο έδαφος, κοντά στην Βεγγάζη. Κατάστρεψαν τέσσερα άρματα καταστράφηκαν. Συνολικά 20 Rafale, επιχειρούν στο εναέριο χώρο της Λιβύης.

Όπως μεταφέρει το defencenet η Γαλλία ανακοίνωσε μέσω του ΓΕΕΘΑ ότι εξαπέλυσε την πρώτη αεροπορική επίθεση κατά της Λιβύης σήμερα Σάββατο στις 18.45 (ώρα Ελλάδας).

Στους πρώτους στόχους δύο άρματα μάχης Τ-72 και ένα αντιαεροπορικό SHORAD ZSU-23-4 στα προάστεια της Βεγγάζης. Επίσης η Γαλλία ζήτησε άδεια από τις ελληνικές αρχές για προσγείωση στη Σούδα 6 Mirage 2000-5 από το Κατάρ ειδικειμένων σε αποστολές κρούσης.

Η επίθεση ήρθε αμέσως μετά την εισβολή του Μουαμάρ Καντάφι στις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών στην Βεγγάζη. Για την ώρα ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα έχουν “υποστηρικτικό ρόλο” στην δράση ενάντια στον Καντάφι και δεν θα υπάρξει επίγεια στρατιωτική δράση.

Related posts

DARPA Cyber Grand Challenge (CGC) – άμυνα αυτόματης νοημοσύνης…

gadgetfreak
11 years ago

Boeing – ιπτάμενη hi tech τορπίλη ‘στοχεύει’ από τα 30,000 πόδια..

gadgetfreak
11 years ago

Ένα έντομο… κατάσκοπος για τη CIA!

gadgetfreak
13 years ago
Exit mobile version