Gadgetfreak :: Not Just Tech
tech talk / science

Νέο Website συλλέγει πληροφορίες για την ακτινοβολία στην Ιαπωνία…

Με την απειλή των καταστροφικών επιπτώσεων μιας πυρηνικής κατάστασης ‘εκτάκτου ανάγκης’, οι κάτοικοι της Ιαπωνίας χρειάζονται αξιόπιστη πληροφόρηση για τα επίπεδα ραδιενέργειας στην πόλη τους. Ένα συγκεκριμένο website που συλλέγει πληροφορίες από πολίτες (crowdsourcing) έχει δημιουργηθεί για να βλέπει κανείς τις μετρήσεις ακτινοβολίας που κάνουν πολίτες.

Το site, RDTN.org, παροτρύνει επισκέπτες να χρησιμοποιήσουν μια συσκευή μέτρησης ραδιενέργειας και να λάβουν μετρήσεις από την περιοχή. Στη συνέχεια μπορούν να στείλουν τις μετρήσεις και το site προσφέρει μια φόρμα για να εισάγονται τα δεδομένα. Που ήταν η μέτρηση, χωροθέτηση και ώρα.

Στη συνέχεια οι δημιουργοί του site σχεδιάζουν να προσθέσουν τα δεδομένα σε θέσεις πάνω στο χάρτη και να συντονίζουν τη λήψη δεδομένων με την κυβέρνηση. Ελπίζουν το αποτέλεσμα να δώσει μια πιο λεπτομερή εικόνα για τα επίπεδα ραδιενέργειας σε όλη τη χώρα “με αντικρουόμενες αναφορές επιπέδων ακτινοβολίας σε περιοχές που έχουν επηρεαστεί, θέλαμε να χτίσουμε έναν μηχανισμό να δημιουργούνται αναφορές από δεδομένα αντικειμενικά.” δηλώνουν οι δημιουργοί του site.

Φυσικά οι άνθρωποι του RDTN.org τονίζουν με έμφαση πως τα δεδομένα των πολιτών δεν έχουν σαν στόχο να αντικαταστήσουν τα δεδομένα από την κυβέρνηση αλλά ελπίζουν “… σετ δεδομένων από διάφορες πηγές να δίνουν ισχυρότερη εξήγηση στα επίσημα δεδομένα που αλλάζουν με ταχύτητα.”

Μια καλή ιδέα σίγουρα αν και αυτές οι φορητές μέτρησης δεν είναι και φτηνές. Για άμεση πληροφόρηση πάντως για όσα συμβαίνουν στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, υπάρχει και το JapanStatus.org

Related posts

McLaren 720S – The Science of Speed

gadgetfreak
6 years ago

Επίσημο: το PS3 έχει περισσότερους ‘οπαδούς’ από το Xbox 360…

gadgetfreak
13 years ago

RIAT 2022 – Ελληνικό χρώμα μεγαλύτερο αεροπορικό σόου του κόσμου

gadgetfreak
2 years ago
Exit mobile version