Gadgetfreak :: Not Just Tech
consumer electronics

Και ο νικητής είναι… η πόλη τη Κάνσας! – για το ‘σουπεργρήγορο’ δίκτυο δεδομένων…

Είναι το… Kansas City του Kansas! Η πρώτη πόλη που θα δοκιμάσει το νέο πειραματικό δίκτυο υπερ-γρήγορων ταχυτήτων της Google…

Η ανακοίνωση ήρθε χθες και ολοκληρώνει μια ετήσια διαδικασία όπου ‘διαγωνίστηκαν’ περισσότερες από 1.000 κοινότητες στις ΗΠΑ.

Η εταιρία ανακοίνωσε πως έχει πρόθεση να χτίσει ένα πειραματικό δίκτυο από οπτικές ίνες με ταχύτητες 100 μεγαλύτερες μια τυπικής σύνδεσης για τις ΗΠΑ: οι κάτοικοι του Κάνσας θα… απολαμβάνουν το εκπληκτικό 1GB/δευτ!

Σκοπός της εταιρίας δεν είναι να γίνει πάροχος – Internet service provider (ISP), αλλά να ‘σπρώξει’ το broadband και την διάδοση του Internet περισσότερο…

Μετά την ανακοίνωση της Google, δεκάδες πόλεις είχαν ξεκινήσει τη δική τους καμπάνια ώστε να αποτελέσουν την επιλογή της Google και να την πείσουν πως είναι η… ιδανική επιλογή. Ακόμη και η πόλη Topeka στο Kansas, άλλαξε το όνομα της (!) σε Google, Kansas, αλλά και άλλες πόλεις έκαναν τα πάντα για να κερδίσουν την προσοχή της εταιρίας!

Τώρα, έναν χρόνο μετά ο τιτάνας της τεχνολογίας επέλεξε την πόλη Kansas City, που ήδη υπέγραψε συμβόλαιο για να ξεκινήσει το project.

Γιατί λοιπόν η Google διάλεξε το Kansas City, μια πόλη με πληθυσμόι 145,000;

“In selecting a city, our goal was to find a location where we could build efficiently, make an impact on the community and develop relationships with local government and community organizations. We’ve found this in Kansas City. We’ll be working closely with local organizations including the Kauffman Foundation, KCNext and the University of Kansas Medical Center to help develop the gigabit applications of the future.”

Με άλλα λόγια βρήκαν το καλύτερο ‘περιβάλλον συνεργασίας’ με τα στελέχη της πόλης…

Αν πάντως το Kansas City είναι επιτυχία τότε μην εκπλαγείτε αν το “Google Fiber” αρχίσει να επεκτείνεται…

PS Τι λέτε να ετοιμάζουμε διαβατήρια;! 🙂

Related posts

LIVE – Farnborough 2018 Day 1

gadgetfreak
6 years ago

Sony MP-CL1 – ένα gadget σε δοκιμή…

gadgetfreak
9 years ago

Πρώτη πτήση για το ‘ρομπότ μαχητικό’ των αιθέρων…

gadgetfreak
13 years ago
Exit mobile version