Gadgetfreak :: Not Just Tech
computing / social media, tech talk / science

Gartner: ανεβασμένες προβλέψεις για την αγορά πληροφορικής το 2011 – πριν την Ιαπωνία…

Οι ‘μάγοι’ της εταιρίας ερευνών της Gartner έχουν… ξοδέψει το τελευταίο διάστημα πολύ χρόνο πάνω από τα excell τους για να μας δώσουν μια ιδέα για το πως θα ξοδέψουμε χρήματα για πληροφορική στο επόμενο διάστημα – IT spending, και λέει πως τα νούμερα είναι ανεβασμένα για το επόμενο διάστημα.

Η Gartner έχει αλλάξει τις εκτιμήσεις της για τις δαπάνες σε hardware, software, υπηρεσίες των επιχειρήσεων και δίνει ένα  από το 5.1% αύξηση που είχε δώσει η Gartner τον Ιανουάριο στο 5.6% στη νέα πρόβλεψη.

Από την άλλη έστω και μικρό ποσοστό σε ΤΕΡΑΣΤΙΑ νούμερα είναι σημαντικό. Στην περίπτωση μας τα νούμερα σημαίνουν πως στην πληροφορική επιχειρήσεων – corporate IT spending, από τα $3,598 δισεκατομμύρια η άνοδος είναι στα $3,406δις, δηλαδή επιπλέον $192 δις θα μπούνε στην αγορά.

Ως μέρος των πρόσφατων αλλαγών στις προβλέψεις στις δαπάνες 2011 για το IT, η Gartner έχει προσθέσει και πωλήσεις tablet σε επιχειρήσεις, μια αλλαγή που δικαιολογεί εν μέρει το νέο νούμερο. Για τα tablet δίνει τεράστια νούμερα αύξησης με 52% ρυθμό ανάπτυξης από σήμερα μέχρι το 2015.

– Η Gartner λέει ξοδεύτηκαν σε tablet $9.6 δις το 2010 ενώ υπολογίζει πως θα δαπανηθούν $29.4 δις για αυτό το σκοπό το 2011.

– Για IT εξοπλισμό (servers, αποθηκευτικά μέσα, hardware δικτύωσης, PC, εκτυπωτές κ.ο.κ), θα δαπανηθούν $380δις το 2011.

– Το software επιχειρήσεων έχουμε αύξηση για το 2011 7.6%, στα $255 δις, ενώ σε IT υπηρεσίες η αύξηση είναι 5% στα $824 δις.

– Η μερίδα του λέοντος είναι στις επικοινωνίες όπου θα δαπανηθούν (+4.9%) κάπου $2,110 δισεκατομμύρια.

Η Gartner δεν έχει ακόμη βέβαια υπολογίσει την αναταραχή στη Μέση Ανατολή και τον σεισμό με το τσουνάμι στην Ιαπωνία…

Related posts

Στο 31% το μερίδιο της Nokia, που πρέπει να “… αλλάξει πιο γρήγορα”

gadgetfreak
13 years ago

Το δεύτερο διαστημόπλοιο Virgin Galactic

gadgetfreak
4 years ago

“Εμπειριά τεχνολογίας” – Η στρατηγική των Sony καταστημάτων ‘αποδίδει’…

gadgetfreak
12 years ago
Exit mobile version