Gadgetfreak :: Not Just Tech
transport / concept

Kia Naimo Concept: κατηγορία Crossover Utility Vehicle (CUV)…

Το νέο πρωτότυπο σχέδιο αποκαλύφθηκε στην έκθεση 2011 Seoul Motor Show. Είναι το Kia Naimo Concept, ένα όχημα crossover utility vehicle (CUV) με ηλεκτρικό κινητήρα και σχεδίαση με απλές γραμμές που έχουν επηρεαστεί από τις Κορεατικές τέχνες και τεχνοτροπίες.

Το Kia Naimo Concept είναι ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα για την B-κατηγορία που ετοίμασε η ομάδα σχεδιασμού της εταιρίας που έχει έδρα τη Σεούλ.

Το Naimo έχει μήκος 3,890 χιλ. και συνδυάζεται με μεγάλο μεταξόνιο, πλάτος και ύψος (2.647, 1.844 και 1.589 χιλιοστά αντίστοιχα).

Το μπροστινό και το πίσω μέρος είναι πολύ κοντά και δίνουν στο Naimo μια στέρεη εικόνα αφού οι τροχοί είναι τοποθετημένοι στα άκρα.

Το ηλεκτρικό μοτέρ διαθέτει σύστημα PMSM (Permanent Magnet Synchronous Motor) με ισχύ 80 kW (109 ίπποι) και 280Nm ροπής.

Για αποθηκευτικά μέσα υπάρχουν μπαταρίες LiPoly (Lithium Ion Polymer) που επαναφορτίζονται στο 80% μέσα σε 25 λεπτά. Επιπλέον στο όχημα επίδειξης υπάρχουν και ειδικά ελαστικά χαμηλής αντίστασης σε αλουμινένιους τροχούς 20 ιντσών. Η κορυφαία ταχύτητα είναι 150 χλμ/ώρα και η εμβέλεια 200 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Το δε όνομα του του Naimo Concept το παίρνει από την Κορεατική λέξη “Ne-mo”, (προφέρεται ‘Νέι-μο’) που σημαίνει ‘τετράγωνο σχήμα’.

Γεωμετρικά σχήμα με αισθητική… ‘κουτιού’ και γενικά σκληρές λεπτομέρειες όπως και φώτα LED. Το διαφορετικό στη σχεδίαση είναι και η ασύμμετρη οροφή που είναι εμπνευσμένη από ασιατικά έργα τέχνης. Τέλος το σμαραγδί φινίρισμα είναι εμπνευσμένο από τις κλασικές τέχνες των Κορεατών ενώ εσωτερικά το τετραθέσιο όχημα συνεχίζει την εξωτερική ιδέα με τη σχεδίαση του τιμονιού, των πεντάλ και των κονσολών.

Ένα hi tec εσωτερικό στοιχείο είναι και το ταμπλό με την τεχνολογία TOLED (transparent organic light emitting diode) ως επιφάνεια οργάνων.

Related posts

Cruise AV Self-Driving Car

gadgetfreak
6 years ago

Dune 90 – ένα απίστευτο megayacht…

gadgetfreak
13 years ago

Zenvo TSR-S

gadgetfreak
6 years ago
Exit mobile version