Gadgetfreak :: Not Just Tech
transport / concept

Audi Quattro concept: σε παραγωγή;

Εδώ στο gadgetfreak.gr το… ανακοινώσαμε ως το αγαπημένο μας concept όχημα για το 2010…

Και η αλήθεια είναι πως όταν έφυγε το ύφασμα πάνω από το Audi Quattro concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, όλοι κάθισα να χαζέψουν: ΔΕΝ είναι εύκολο να δώσεις σήμερα κάτι σχεδιαστικά πρωτοποριακό αλλά που να ‘τιμά’ επίσης ένα όνομα γνωστό, όπως το Quattro …

Αν λοιπόν ευχηθήκαμε να το δούμε στους δρόμους τότε ισχύουν όσα λέει ο Κοέλιο: αναφορές που μεταφέρει το βρετανικό Autocar μιλούν για ένα όχημα που πλησιάσει στην παραγωγή. Το Quattro coupe δηλαδή με έναν πεντακύλινδρο, τούρμπο κινητήρα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς (… φυσικά) είναι ένα βήμα πριν το ‘κουμπί’ της παραγωγής.

Όπως λένε λοιπόν οι φήμες το τμήμα Quattro division – υπεύθυνο για τα S και RS μοντέλα αλλά και το R8 project – έχει ετοιμάσει πρωτότυπο με τα μηχανικά μέρη του S5 κουπέ αλλά και χρήση ανθρακονημάτων και πλαστικών – carbon-reinforced plastics. Με βάρος μόλις 1300 κιλά θα είναι 300 κιλά ελαφρύτερο του RS5.

Ένα πρωτότυπο που θα οδηγήσουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Audi πριν που το τελικό ‘ναι’…

Εφικτό; ναι, ακόμη και για μαζική παραγωγή αφού τα μηχανικά μέρη υπάρχουν. Κάτω από το καπό ο κλασικός Audi 2.5 λίτρων με ένα τούρμπο και απευθείας ψεκασμό: 408 άλογα και 354 λίβρες ροπής, εξάρι σασμάν ή direct-shift αυτόματο κιβώτιο.

Ναι λοιπόν…

Related posts

Alpine F1 Team

gadgetfreak
3 years ago

Πως στέλνει… πακέτο η Lexus το dreamcar LFA! – και βίντεο…

gadgetfreak
13 years ago

Synthetic Vision

gadgetfreak
6 years ago
Exit mobile version