Gadgetfreak :: Not Just Tech
computing / social media

Η ημέρα της Radeon HD 6790…

H AMD έχει κάνει πλέον την παρουσίαση της νέας της κάρτας γραφικών, μια κάρτα σε ‘μεσαίο επίπεδο’, την Radeon HD 6790. Με τον αγώνα δρόμου στον οποίο συμμετέχει μαζί με την Nvidia να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και μερικές μόνο εβδομάδες μετά το λανσάρισμα της GTX 550 Ti, η AMD ρίχνει στην αγορά τη νέα mid-range κάρτα της που βασίζεται στην σχετικά άγνωστη Barts GPU.

Η νέα Radeon HD 6790 διαθέτει 800 Stream Επεξεργαστές, 40 Μονάδες Υφής (Texture Units), 16 ROP και 1GB μνήμης GDDR5 μαζί με 256-bit memory interface.

Η κάρτα αναφοράς καταλήγει με χρονισμό 840MHz για τη GPU και 4200MHz για τη μνήμη. Καθώς είναι κάρτα μεσαίας κατηγορίας η AMD έχει δώσει το πράσινο φως σε εταιρίες για να δημιουργήσουν δική τους custom σχεδίαση.

Έτοιμες οι δοκιμές…

Οι πιο πολλοί reviewers συμφωνούν πως είναι μια καλή κάρτα και η AMD την έχει λανσάρει με μοναδικό σκοπό να ανταγωνιστεί την Nvidia GTX 550 Ti. Η Radeon HD 6790 ‘κάνει τη δουλειά’, λένε, θα έπρεπε να είναι κάπως φθηνότερη κάτι που θα γίνει μόλις υπάρξει όγκος μοντέλων στην αγορά.

Δείτε όλα τις δοκιμές…

– Anandtech
– Techpowerup
– Overclockersclub
– TheTechReport
– HotHardware
– Hwupgrade.it
– Neoseeker
– Hardwaresecrets

Related posts

CES 2017 – Samsung CH711 Quantum Dot Curved Monitor

gadgetfreak
7 years ago

Blogger και το νέο Dynamic Views…

gadgetfreak
13 years ago

Νέες Intel Arc λύσεις για γραφικά

gadgetfreak
2 years ago
Exit mobile version