Gadgetfreak :: Not Just Tech
computing / social media

Yahoo! αυξάνει από τις 90 ημέρες σε 18 μήνες τον χρόνο που κρατά τα δεδομένα των χρηστών…

Όχι μόνο αυξάνει αλλά εξαπλασιάζει η Yahoo! τον συνολικό χρόνο που κρατά τα log file data των χρηστών: από 90 ημέρες σε 18 μήνες…

Η κίνηση, σε πρώτη ανάγνωση, βάζει την εταιρία σε ευθεία αντιπαράθεση με την ΕΕ που θεωρεί τους έξι μήνες ουσιαστικά τον ιδανικό/αποδεκτό χρόνο για να κρατά μια εταιρία τα δεδομένα.

Η γνωστή εταιρία ισχυρίζεται πως η αλλαγή έχει σαν σκοπό να “… καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών για προσωπικές ρυθμίσεις (personalization) και να ικανοποιήσει στις ανάγκες για εμπιστοσύνη.”

Η εταιρία δήλωσε πως “… τα τελευταία τρία χρόνια έχει αλλάξει ο τρόπος που (η Yahoo!) και άλλες εταιρίες προσφέρουν υπηρεσίες και οι καταναλωτές προσφέρουν την Internetική εμπειρία.” Η Yahoo! λοιπόν όπως δηλώνει πως “… θα κρατά τα βασικά δεδομένα – raw search log files, για 18 μήνες” και θα εξετάζει από κοντά τη σωστή πολιτική και το χρονοδιάγραμμα που θα εφαρμόσει με τα υπόλοιπα αρχεία log.”

Η εταιρία θα ενημερώνει σταδιακά τους χρήστες στις επόμενες τέσσερις με έξι εβδομάδες και θα υλοποιήσει τη νέα πολιτική 30 ημέρες μετά τη λήξη της περιόδου δοκιμών.

Βέβαια μένει να δούμε και πως θα υλοποιηθούν όλα αυτά με βάση την πολιτική της ΕΕ. Η σχετική οδηγία (EU Data Protection directive) που διαμορφώνεται στο επόμενο διάστημα θα έχει τεθεί σε ισχύ στους επόμενους 24 μήνες σταδιακά ενώ είναι ένα πολύπλοκο σχέδιο που σχετίζεται και με την μάχη κατά της τρομοκρατίας…

Related posts

“Δουλειά από το σπίτι” – πόσο έντονο είναι το νέο φαινόμενο;

gadgetfreak
13 years ago

Πέρα από τους δρόμους το Bing θα προσθέσει εσωτερικά επιχειρήσεων από το EveryScape

gadgetfreak
13 years ago

VLC 2.0 – φτάνει με νέο UI, Blu-ray υποστήριξη και άλλα..

gadgetfreak
12 years ago
Exit mobile version