Gadgetfreak :: Not Just Tech
design / architecture

Συμμετοχή & δημιουργία: η Marimekko γιορτάζει με πρωτότυπο τρόπο τα 60 της με ένα βιβλίο DIY τέχνης…

Η γνωστή εταιρία από τη Φινλανδία τα τελευταία 60 χρόνια, η Marimekko έχει αφήσει το στίγμα της με στον κόσμο του σχεδιασμού με τα πολύχρωμα σχέδια της. Τελευταία θα δεις την… υπογραφή και σε ποντίκια για Η/Υ αλλά και παπούτσια κάτι λογικό αφού κάθε εταιρία επιχειρεί να ‘εξαργυρώσει’ το brand της όπου μπορεί πλέον.

Η όλη εικόνα του “χαρά, χρώματα και σχέσεις” είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο ενώ ο ιδρυτής της εταιρίας Armi Rata είχε πει: “πάντα ήθελα να μαζεύω άτομα και να τα κάνω να γνωρίζουν το ένα το άλλο, να πλουτίζουν τις εμπειρίες τους και να επωφελούνται της γνώσης που θα αποκτήσουν.”

Τους καρπούς της συνεργατικής προσπάθειας η εταιρία έδειξε και σε έναν crowd-sourced διαγωνισμό στο Facebook σε έκθεση στο Jannelli & Volpi’s κατάστημα στο Μιλάνο με την ευκαιρία των 60 ετών της.

Προσκαλώντας περισσότερους από 34.000 Facebook φίλους να πάρουν μέρος σε ένα συλλογικό σχέδιο, ο σκοπός ήταν να φανεί τι μπορεί να κάνει ο καθένας με τα υφάσματα της Marimekko. Οι πιο ενδιαφέρουσες ιδέες δημοσιεύτηκαν στο website της εταιρίας, ενώ οι καλύτεροι συγγραφείς προσκλήθηκαν στα γραφεία της εταιρία στο Ελσίνκι για να πάρουν μέρος workshop.

Το αποτέλεσμα έγινε μια ομαδική έκθεση ενώ δημιουργήθηκε και το ειδικό βιβλίο…

Το βιβλίο ονομάζεται “Surrur” και αποκαλύπτει τη δημιουργική διαδικασία πίσω από τα Marimekko και τους σχεδιαστές ενώ έχει και DIY projects για να… μεταμορφώσεις απλά αντικείμενα σε κάτι designάτο!

Related posts

Mauro Lecci Lamborghini Yacht: καταλάβετε τι πραγματεύεται το post…

gadgetfreak
13 years ago

Electric Paris by Mathieu Lehanneur

gadgetfreak
11 years ago

Chicken Co-Op – ναι, είναι ξενώνας για… πουλερικά

gadgetfreak
13 years ago
Exit mobile version