Gadgetfreak :: Not Just Tech
gadgets / stuff, tech talk / science

Casio F-91W: μην ανέβεις με αυτό το αεροπλάνο…

Αν δεν το έχετε φορέσει, τότε μάλλον δύσκολα θα ξεχάσετε τον φίλο σας που του το δώρισε ο νονός…

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν καλό είναι να αποφύγετε να το… πολυσυζητήσετε στο αεροδρόμιο και, ακόμη καλύτερα, να μην το φοράτε σε αεροπορικά ταξίδια!

Ο λόγος; φαίνεται λοιπόν πως το Casio F-91W, ένα κλασικό, φτηνό ψηφιακό ρολόι χειρός, είναι κοινό σε όσους έχουν σχέση με κατασκευή… βομβών! Οι ανακριτές στο Guantánamo Bay είναι λοιπόν βέβαιοι πως το συγκεκριμένο ρολόι είναι σημάδι πως το άτομο έχει περάσει από εκπαίδευση της al-Qaida και αυτό έχει αποτρέψει πολλούς από τους κρατούμενους από το να ταξιδέψουν στο σπίτι τους όπως λέει το fudzilla.

Μια πρόσφατη αναφορά λέει πως τα Casio δίδονταν σε μαθητές της al-Qaida κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης για την κατασκευή βομβών σε εκπαιδεύσεις στο Αφγανιστάν. Εκπαιδεύσεις στις οποίες οι μαθητές ελάμβαναν οδηγίες πως θα χρησιμοποιούν αυτό το ρολόι για χρονογράφηση στις επιθέσεις.

Περισσότερο από το ένα τρίτο όσων κρατήθηκαν στις συγκεκριμένες φυλακές και είχαν τη στιγμή της σύλληψης τους, λέει η το ρεπορτάζ, μοντέλα τέτοιων ρολογιών, γνώριζαν ή είχαν σχέση με άτομα που ήταν εκπαιδευμένα για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς…

Περισσότεροι από 50 κρατούμενοι αναφέρονται στα συγκεκριμένα ρολόγια. Από αυτούς οι 32 είχαν το μαύρο Casio F-91W, ενώ άλλοι 20 αναφέρθηκαν στην ασημένια έκδοση, το A-159W.

Αν θέλετε μια ήρεμη πτήση λοιπόν, αφήστε το classic ρολόι σας στο σπίτι…

Related posts

Νέα Nacon RIG 500 Pro Series και RIG 700 Pro Series Gaming Headsets

gadgetfreak
3 years ago

Νέες Canon PowerShot G5 X Mark II και Canon PowerShot G7 X Mark III

gadgetfreak
5 years ago

Τα βραβεία Grammy προσθέτουν την κατηγορία ‘video games’ σε τέσσερις κατηγορίες!

gadgetfreak
13 years ago
Exit mobile version