Gadgetfreak :: Not Just Tech
consumer electronics, tech talk / science

Περιθώρια κέρδους: μειώθηκαν κάτω από το 20% για μερικούς κατασκευαστές τσιπ LED…

Οι κατασκευαστές LED τσιπ εξέδωσαν τα αποτελέσματα τους για το πρώτο τρίμηνο του 2011, με τις κατασκευάστριες εταιρίες Epistar και Formosa Epitaxy (FOREPI) να βλέπουν να περιορίζονται κάτω από το 20% τα ποσοστά κέρδους τους λόγω μειωμένης χρήσης της κατασκευαστικής ικανότητας και των τιμών που πέφτουν…

Η Epistar ανέφερε κέρδη NT$4,565 (δολάρια Ταϊβάν) στο πρώτο τρίμηνο και αυτό είναι μια αύξηση 11.77% σε ετήσια βάση. Από την άλλη σε σύγκριση με το περιθώριο κέρδους του 35.77% την ίδια περίοδο πέρυσι το περιθώριο έπεσε στο 14.84%, ένα ιστορικό χαμηλό και κατώτερο των εκτιμήσεων.

Οι επιδόσεις αυτών των δύο εταιριών, της FOREPI και της Epistar έχουν έναν κοινό παρονομαστή τη χρήση μόνο του 50-60% των δυνατοτήτων παραγωγής, ποσοστό που θα αυξηθεί στο 60-70% το δεύτερο τρίμηνο. Η εταιρία Epistar όπως μεταφέρουν οι Digitimes, εκτιμά πως με την αύξηση παραγωγής θα αλλάξουν τα δεδομένα.

Το χειρότερο της τρίμηνο είχε και η FOREPI που επίσης αναμένει βελτίωση στο δεύτερο τρίμηνο σε ποσοστά και παραγωγή ενώ η επίσης ταϊβανέζικη Genesis Photonics πήγε καλύτερα από τον ανταγωνισμό.  Ανακοίνωσε κέρδη NT$1,037 εκατομμύρια, αύξηση 144% σε ετήσια βάση.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; πως οι εταιρίες πιέζουν για φθηνότερες LED λάμπες για τις τηλεοράσεις τους και ταυτόχρονα το πρώτο τρίμηνο του 2011 η ζήτηση ήταν μειωμένη…

Related posts

Sony Cyber-Shot HX30V & HX20V – με πανίσχυρο zoom και low-light φωτογράφηση…

gadgetfreak
12 years ago

AKG K550 – υβριδικό…

gadgetfreak
13 years ago

Ρωσία – η μεγαλύτερη δοκιμή πυραύλων…

gadgetfreak
9 years ago
Exit mobile version