Gadgetfreak :: Not Just Tech
computing / social media

Το βίντεο από την κατοικία του Osama bin Laden…

Βίντεο από την κατοικία του στο Πακιστάν του Osama bin Laden postάρησε online πριν λίγες ώρες το ABC News

Ο ειδησεογραφικός οργανισμός έδωσε στη δημοσιότητα και μια γκαλερί από φωτογραφίες από αυτό που περιέγραψε το ανταποκριτής του καναλιού, Nick Schifrin ως ένα “τεράστιο σύμπλεγμα… περίπου 6 φορές το μέγεθος των σπιτιών που υπήρχαν γύρω του με τείχους ύψους 5 μέτρων πάνω από τους οποίους υπήρχε συρματόπλεγμα.

Να θυμίσουμε πως ο θάνατος του Osama bin Laden ήταν το αποτέλεσμα μιας άκρως απόρρητης επιχείρησης που διεξήχθη με πλήρη χρήση τακτικών νυχτερινού πολέμου.

Ελικόπτερα ειδικών δυνάμεων προσγειώθηκαν τη νύχτα κοντά στην κατοικία που πίστευαν ότι κρύβεται ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ενώ ελάχιστοι Αμερικανοί αξιωματούχοι γνώριζαν για αυτήν την επιχείρηση στο Πακιστάν. Σημείο κρούσης ήταν ένα καλά προστατευμένο κτίριο στην πόλη Αμποταμπάντ και στόχος ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν το οποίο αμερικανοί πράκτορες είχαν εντοπίσει τον περασμένο Αύγουστο  ακολουθώντας κάποιον διανομέα της Αλ Κάιντα.

Η CIA παρακολουθούσε για χρόνια το διανομέα της τρομοκρατικής οργάνωσης έχοντας την πληροφορία ότι είναι τόσο έμπιστος του Οσάμα, ώστε μπορεί να μένει μαζί του. Το κτίριο είχε δύο πύλες ασφαλείας στην είσοδό της και δεν υπήρχαν ούτε τηλεφωνικές γραμμές ούτε σύνδεση με το Ίντερνετ. Οι ένοικοι του κτιρίου δεν πέταγαν ποτέ τα σκουπίδια τους, τα έκαιγαν.

Οι Αμερικανοί πράκτορες υπέθεταν ότι η έπαυλη κτίστηκε πριν από πέντε χρόνια για κάποιον σημαντικό αρχηγό τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η CIA αναρωτήθηκε πολλές φορές για τον ένοικο του κτιρίου-φρουρίου στο Πακιστάν και όλες τις φορές οι πράκτορές της κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι πιθανότερος ιδιοκτήτης της είναι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Στα μέσα Φεβρουαρίου οι Αμερικανοί είχαν πληροφορίες ότι ο Οσάμα ήθελε να ακολουθήσει με πιο άγρια πολιτική δράσης και για αυτό το λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα είχε από τότε πέντε συναντήσεις με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Καμία διαρροή…

Συνήθως οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τις συμμάχους χώρες σε θέματα τρομοκρατίας και ενημερώνουν και τη χώρα όπου λαμβάνει χώρα μία αντιτρομοκρατική επιχείρησή τους. Όμως σε αυτήν την περίπτωση δεν γνώριζε κανένας εκτός Αμερικής και δεν ειδοποιήθηκαν οι πακιστανικές αρχές για την έφοδο στο σπίτι που πίστευαν οι Αμερικανοί ότι κρύβεται ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα.

Στις 29 Απριλίου ο Ομπάμα έδωσε το πράσινο φως για την εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν που εκτελέστηκε από επίλεκτες δυνάμεις. Επιστρατεύτηκε η επίλεκτη ομάδα των Seal και από αυτούς έγινε ειδική επιλογή έξι ατόμων που δρούσαν κάτω από τις εντολές του διευθυντή της CIA, Λέον Πανέτα.

Αυτό είναι το βίντεο του ABC…

Related posts

Η μάχη “στα σύννεφα”: μια υπηρεσία με την κωδική ονομασία ‘Castle’ μέσα στο Mac OS X 10.7 Lion…

gadgetfreak
13 years ago

Μια τηλεόραση Apple το 2012; πιθανό…

gadgetfreak
13 years ago

Μια τεχνολογική “φούσκα” τα Social Media;

gadgetfreak
13 years ago
Exit mobile version