Gadgetfreak :: Not Just Tech
tablets / multimedia

Σσσσσ… Η Samsung αθόρυβα μειώνει τις δυνατότητες γραφικών των tablet;

Περίεργα πράγματα

Η Samsung έχει δημιουργήσει μια άσχημη… γεύση σε αγοραστές της έκδοσης Wi-Fi-only του 7in Galaxy Tab Android tablet αφού όπως φαίνεται από τις εικόνες του XDA Developers, το νέο της gadget έχει μειωμένων δυνατοτήτων τσιπ από ότι στα 3G μοντέλα.

Λοιπόν, το Galaxy Tab Wi-Fi – το P-1010 με το αρχικό να έχει τον κωδικό P-1000 – διαθέτει Βluetooth 2.1 ενώ το 3G Tab έχει Bluetooth 3.0, αν και από τη στιγμή που αυτό αναφέρεται στις σελίδες του εγχειριδίου του προϊόντος, κανείς δεν μπορεί να κάνει παράπονα γι’αυτό.

Αυτό που έχει όμως μεγάλη διαφορά είναι η πλατφόρμα της CPU αφού το 3G Tab χρησιμοποιεί ένα Samsung ARM τσιπ αλλά οι χρήστες ανακάλυψαν συγκρίνοντας τα δύο tablet πως το Galaxy Tab Wi-Fi έχει έναν Texas Instruments OMAP processor.

Και τα δύο τσιπ έχουν χρονισμό 1GHz αλλά άλλες επιδόσεις στα γραφικά: η on-board GPU (μονάδα γραφικών) στο Samsung τσιπ είναι της Ιmagination Technologies, το PowerVR SGX540. Στο Galaxy Tab Wi-Fi υπάρχει ένα τμήμα επεξεργασίας γραφικών PowerVR SGX530, μειωμένων επιδόσεων, όπως φαίνεται από screen snaps που βγήκαν στο XDA Developers φόρουμ.

Κάποιο αγοραστές του Galaxy Tab Wi-Fi παρατήρησαν πως είναι λιγότερο ομαλά τα UI animation από ότι στο αρχικό Tab ενώ άλλοι ισχυρίζονται πως οι αλλαγές στο Galaxy Tab Wi-Fi το κάνουν λιγότερο ικανό σε αναπαραγωγή HD βίντεο…

Τι γίνεται;

Related posts

Garmin Pilot – ασύρματα το πιλοτήριο στο tablet…

gadgetfreak
10 years ago

Το πρώτο unboxing βίντεο του νέου iPad;

gadgetfreak
12 years ago

Έκθεση CES 2012 – το Asus Eee Pad MeMo ME370T…

gadgetfreak
12 years ago
Exit mobile version