Gadgetfreak :: Not Just Tech
space talk

Μια φωτογραφία 117 εκατομμύρια μίλια από τη γη…

Μια καταπληκτική φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η NASA…

Είναι η πρώτη εικόνα από το διαστημικό σκάφος Dawn και δείχνει τον απίστευτα εντυπωσιακό αστεροειδή Vesta. Το διαστημικό σκάφος θα πρέπει να μπει σε τροχιά στον πρωτοπλανήτη στις 16 Ιουλίου. Τότε ο Vesta θα είναι στα 117 εκατομμύρια μίλια από τη Γη…

Η καταπληκτική αυτή εικόνα από τις κάμερες του Dawn τραβήχτηκε στις 3 Μαϊού όταν το διαστημικό σκάφος ξεκίνησε την προσέγγιση του και ήταν…. 1.21 εκατομμύρια χλμ από τον Vesta. Ο αστεροϊδής εμφανίζεται σαν ένα μικρό φωτεινό μαργαριτάρι με τα υπόλοιπα αστέρια στο πλάνο.

Όπως λέει η κυρία Carol Raymond, υπεύθυνη αναλύσεων του Dawn στο Εργαστήριο NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL) στην Pasadena της Καλιφόρνια: “Είναι η πρώτη εικόνα που δίνει ενδείξεις για τα λεπτομερή πορτρέτα που θα ακολουθήσουν στην επίσκεψη του Dawn.”

Ο Vesta έχει διάμετρο 530 χιλιόμετρα και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αντικείμενο στη ζώνη των αστεροειδών. Τα τηλεσκόπια που βρίσκονται στη γη και το διάστημα είχαν λάβει κάποιες εικόνες του αλλά χωρίς εικόνα της σύστασης του.

Η εικόνα που βλέπετε έχει υποστεί επεξεργασία και έχει ληφθεί από απόσταση 1.2 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Καθώς ο Vesta είναι πολύ πιο φωτεινός στο πλάνο, τα μέλη της ομάδας του Dawn team χρησιμοποίησαν μακρά έκθεση και με διορθώσεις δημιούργησαν την εικόνα.

Περισσότερα για το Dawn, και εικόνες υψηλής ανάλυσης…

Related posts

Ingition

gadgetfreak
9 years ago

Mars Proton Aurora

gadgetfreak
6 years ago

SN 1999em – μια εκπληκτική διαστημική φωτό…

gadgetfreak
11 years ago
Exit mobile version