Gadgetfreak :: Not Just Tech
transport / concept

Το νέο touring project της Husqvarna στα 900cc…

Ο ανταγωνισμός σκληρός στην… σκληρή κατηγορία adventure touring με τις KTM και Ducati ειδικά να δίνουν το σύνθημα, η BMW άρχισε να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων μοντέλων για τη θυγατρική της Husqvarna…

Στόχος ή ανάπτυξη μια πιο ‘εκτός δρόμου’ σειράς μοντέλων off-road και semi-off-road που όμως δεν θα είναι – φυσικά – σε απευθείας ανταγωνισμό με την R1200GS.

Η Husqvarna αναμένεται λοιπόν να επιδείξει μια νέα σειρά από μοντέλα στην έκθεση models EICMA το Νοέμβριο, όλα βασισμένα στον κινητήρα Rotax των 800 κ.εκ που χρησιμοποιεί η BMW F800R. Ο Rotax κινητήρας αυτός είναι ένα πραγματικό διαμάντι που κανείς να απολαύσει, και έτσι ο νέος 900άρης αναμένεται να είναι ακόμη καλύτερος.

Ο στόχος για αυτόν τον μεγάλο και ισχυρό κινητήρα είναι να δημιουργηθεί μια μηχανή με ακριβή χειρισμό. Ο ιδιοκτήτης της Husqvarna, η BMW, αρχικά είχε ‘ορίσει’ την κατηγορία αυτή με την 1200 GS και έχει ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς αλλά με νέα δημιουργήματα από τις Honda, (το Crossrunner), τη Yamaha (τη XTZ1200 Super Tenere), την KTM (με τη 990 Adventure), τη Ducati (η Multistrada) και άλλους μνηστήρες, η αγορά των adventure είναι σήμερα μια μικρή σχετικά, αλλά ανταγωνιστική αγορά.

Με την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του καταπληκτικού κάθετου δίδυμου Rotax χρειάζεται και πιο εστιασμένα μοντέλα.

Η νέα Husqvarna 900 θα έρθει στην EICMA και σε soft και σε hard enduro μοντέλα με μια μάλιστα έκδοση για άσφαλτο και μια supermoto να έρχονται το 2012.

Οι νέες μηχανές θα είναι σχεδιασμένες από τον κύριο Raffaele Zaccagnini, υπεύθυνο για τον σχεδιασμό των Aprilia motocross και των πιο φρέσκων Husqvarna – και το πρωτότυπο Mille3 τρικύλινδρο.

Related posts

VANDEYK VDX cyclocross bike

gadgetfreak
10 years ago

Bruder EXP-6 Off-Road Trailer

gadgetfreak
8 years ago

Drive PX Pegasus + Autonomous Vehicle Platform – ΙΧ με Level 5 Αυτονομία

gadgetfreak
7 years ago
Exit mobile version