Gadgetfreak :: Not Just Tech
mobile / smartphones, tablets / multimedia, tech talk / science

TDK: μαζική παραγωγή για διαφανή οθόνη τεχνολογίας HD organic EL

Φαίνεται πως είναι η TDK Ιαπωνίας που είναι η πρώτη που ρίχνει σε μαζική παραγωγή διαφανείς οθόνες EL – “see-through passive matrix type QVGA organic EL display”, στον κόσμο.

Η οθόνη έχει την κωδική ονομασία UEL476 αν είστε…. φανατικοί/ες με ονόματα και κωδικούς.

Αυτό που μαθαίνουμε είναι πως η σειρά από οργανικές οθόνες – organic EL displays, της TDK θα χρησιμοποιήσει την αρχή του παθητικού μάτριξ (passive matrix principle) και αυτό συμβαίνει με την UEL476.

Αυτή η νέα οθόνη έχει σαν χρήση κυρίως τα κινητά και τις φορητές συσκευές. Ο… see-through οργανική EL οθόνη έχει μέγεθος στις 2.4″, εκπομπή 40% και φωτεινότητα 150 cd/m2.

Είναι ειδικά κατασκευασμένη ώστε όσα δείχνει να μην φαίνονται εύκολα από τη πίσω πλευρά για λόγους ιδιωτικότητας.

Μέχρι στιγμής πρωτότυπες οθόνες EL έχουμε δε σε μόνιτορ και σίγουρα η εξέλιξη, έστω και με τα μειονεκτήματα της πρώτης γενιάς είναι σημαντική για πιο cooler συσκευές.

Τι πιστεύουμε; το 2021 ΟΛΕΣ οι συσκευές θα μοιάζουν με Minority Report δημιουργίες. Είμαστε πριν από επανάσταση στο φορητό κομμάτι τουλάχιστον….

Related posts

Μήνυση για 'στήσιμο τιμών' στις LCD οθόνες…

gadgetfreak
16 years ago

Introducing – Nexus 5X + Nexus 6P

gadgetfreak
11 years ago

Θορυβώδη ρωσικά Су-35С προσγειώνονται στην ‘κατάψυξη’

gadgetfreak
5 years ago
Exit mobile version