Gadgetfreak :: Not Just Tech
design / architecture

Στο Unik, στο Buenos Aires ένα restaurant και bar…

Το πρόβλημα: μια συλλογή από έπιπλα από τα ’60s και ’70s που ο κύριος Marcelo Joulia είχε μαζέψει σε 30 χρόνια. Η λύση; άνοιξε ένα εστιατόριο!

Ο Γαλλο-Αργεντίνος αρχιτέκτονας έστησε το κατάστημα του στον πρώτο όροφο ενός κτιρίου στο Μπουένος Άιρες με την εταιρία Naço Arquitectures και στην ‘μοδάτη’ συνοικία le Palermo. Έγινε ένας χώρος που ήταν σε ένα μέρος γκαλερί και σε άλλο χώρος παρέας με το όνομα Unik.

Περισσότεροι από 35, κυρίως Ευρωπαίοι σχεδιαστές αντιπροσωπεύονται μέσα από καθίσματα, λάμπες, αντικείμενα διακόσμησης με τα ονόματα των Charles και Ray Eames, Hans Wegner, Ron Arad, Frank O. Gehry και Pierre Paulin ανάμεσα σε αυτά. Βάλτε και τα… πιατικά όπου τα πλέον αναγνωρίσιμα ονόματα είναι των Bernardeu, Riedel Sambonet και Alessi.

Η γαστρονομική πρόταση του Unik έχει έρθει από το παριζιάνικο Unico και το El Gapón με εστίαση σε αργεντίνικο φαγητό και κρασί. Στην κουζίνα, με υπεύθυνο τον κο Mauro Colagreco (βραβευμένο με Michelin) μπριζόλα rib-eye steak με σπανάκι spinach και πόδι από αρνί με quinoa.

Ένα μπαρ με μήκος 18 μέτρα χωρίζει κουζίνα και χώρο εστιατορίου ενώ ο κήπος έχει φοινικόδεντρα 50 ετών για ένα… touch από φύση. Όμορφο.

Related posts

Ένα ‘ονειρικό’ γιότ με ecoσχεδίαση…

gadgetfreak
13 years ago

Ήρθε η ώρα για μινιμαλισμό; – ή ο μινιμαλισμός λέει την ώρα…

gadgetfreak
13 years ago

TikTok: πες μου την ώρα…

gadgetfreak
13 years ago
Exit mobile version