Gadgetfreak :: Not Just Tech
space talk

DARPA: δώστε τις δικές σας ιδέες για ένα… αστρόπλοιο!

Αυτό το… υπερφιλόδοξο τμήμα του αμερικανικού Πενταγώνου με την ονομασία DARPA έχει βάλει τώρα πλώρη για άλλους γαλαξίες. Στόχος της υπηρεσίας είναι οι ιδέες. Ο ριζοσπαστικές ιδέες που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός σκάφους που θα μπορεί να φύγει έξω από το ηλιακό μας σύστημα μέχρι το 2111….

TH συγκεκριμένη υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα μια αίτηση για μελέτες που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο 100 Year Starship Study Symposium που θα λάβει χώρα στη Φλόριντα αυτό τον Οκτώβριο.

Τι σημαίνει αυτό; μα πως τον Οκτώβρη θα δούμε τις ιδέες του… Ανθρώπινου Γένους για έναν όχημα που θα μπορεί σε 100 χρόνια να τον μεταφέρει σε άλλους Γαλαξίες.

Σύμφωνα με την DARPA, το συμπόσιο “αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες άτομα από όλο τον κόσμο”.

“Δεν θα είναι ένα ακόμη συνέδριο διαστημικής τεχνολογίας – ελπίζουμε πως συγγραφείς, δικηγόροι, τεχνολογιστές και άλλοι θα συμμετέχουν σε έναν διάλογο που θα διαβεβαιώσει πως έχουμε σκεφτεί τα πάντα για την διαστρική πτήση,” λέει ο κος της DARPA, David Neyland.

“Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για άτομα με ενδιαφέρουσες ιδέες να ακουστούν κάτι που πιστεύουμε πως θα προωθήσει την καινοτομία, το όνειρο και την σκέψη.”

Η υπηρεσία σημειώνει πως ο Ιούλιος Βερν έγραψε με μορφή επιστημονικής φαντασίας το κλασικό “From the Earth to the Moon” το 1865 και μόλις 104 χρόνια μετά οι πρώτοι άνθρωποι πραγματικά περπάτησαν στην επιφάνεια της σελήνης, λένε οι άνθρωποι του Πενταγώνου – αν και δεν σημειώνουν το το δημιούργημα του Cyrano de Bergerac “L’Autre Monde: Où les États et Empires de la Lune”, γράφτηκε το 1650, και μετά από 319 χρόνια δεν έχουμε διαστημικό σκάφος.

Η DARPA μαζί με το προσωπικό της NASA Ames που επιμελούνται το όλο project θέλουν να συζητηθούν στο συμπόσιο το εξής:

Time/space manipulation and/or dilation, near speed of light navigation, faster than light navigation, observations and sensing at near speed of light or faster than light…

Implications of finding habitable worlds, implications of finding life elsewhere, implications of being left behind…

To have gravity or not [inside the ships], space and radiation effects, environmental toxins, energy collection and use, agriculture, self-supporting environments, optimal habitat sizing…

Criteria for destination selection, what do you take…

Τι γίνεται με τη χρηματοδότηση;

Η DARPA όπως και η NASA σχεδιάζουν να ξεπεράσουν το πρόβλημα με την ενεργοποίηση της διαδικασίας της δημιουργίας ενός “αυτόνομα διατηρούμενου οργανισμού που θα αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα και τις προκλήσεις”, σε αντίθεση με την ιδέα μιας κυβέρνησης όπως των ΗΠΑ που θα είχε να το κάνει.

Φυσικά προσδοκώνται οφέλη. Η DARPA λέει πως “μη αναμενόμενες επιπτώσεις τέτοιας έρευνας – όπως σε θέματα πρόωσης και συστημάτων διατήρησης ζωής – τελικά θα ωφελήσουν το Υπουργείο Άμυνας και τη NASA,όπως και τον ιδιωτικό και τον εμπορικό τομέα”.

Ακόμη και έτσι, είναι μια κίνηση με όραμα..

PS: μερικές ιδέες τις έχουμε/έχετε δει

Related posts

Ναι, δεν είναι πια ‘διαστημική τεχνολογία’ – η ώρα του Laser Cannon…

gadgetfreak
9 years ago

Ο Άνθρωπος στη Σελήνη

gadgetfreak
5 years ago

Η συναρπαστική στιγμή της Ανθρωπότητας – ο Philae συναντά τον αστεροειδή..!

gadgetfreak
9 years ago
Exit mobile version