Gadgetfreak :: Not Just Tech
tech talk / science

Αεροσκάφη με λέιζερ χαρτογραφούν τη NY από ψηλά για… φωτοβολταϊκά!

Τι θα κάνεις για να δεις που… χτυπά ο ήλιος περισσότερο; Και μήπως να προσφέρεις έναν ‘χάρτη’ στους κατοίκους σου για να ξέρουν που να κάνουν την πιο αποδοτική εγκατάσταση;

Για αυτό το λόγο έχεις ένα αεροσκάφος που πάνω του έχει… λέιζερ! Και συγεκριμένα ένα ειδικό όργανο που είναι στην ουσία ένα ραντάρ λέιζερ με την ονομασία Light Detection and Ranging (LiDAR). Χάρη σε αυτό το όργανο ένα αεροπλάνο χαρτογραφεί τις ταράτσες της Νέας Υόρκης. Με παλμούς από laser το μηχάνημα ήδη έχει χρησιμοποιηθεί για χαρτογράφηση δασών αλλά ακόμη και αυτόματους πιλότους για αυτοκίνητα σε κάποιες περιπτώσεις.

Ο χάρτης θα χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια από το πανεπιστήμιο City University of New York (CUNY) για να απεικονίζει τα 2/3 των ταρατσών της Νέας Υόρκης και να βρεθεί ο πιο σωστός χώρος για φωτοβολταϊκά συστήματα. Συστήματα που θα μπορούν να παρέχουν ενέργεια για μια… φαντασμαγορική πόλη σε περιόδους αιχμής σε ενεργειακές ανάγκες.

Ο χάρτης δείχνει επιπλέον πως η New York City έχει τη δυνατότητα να παράγει 5.847 megawatt ηλιακής ενέργειας παρακαλώ αν και δυστυχώς η πόλη έχει μόνο 400 εγκαταστάσεις που παράγουν μόλις 6.6 megawatt, νούμερο ΠΟΛΥ μακριά από τις δυνατότητες.

Το μέσο κόστος υπολογίζεται στις $10,000 ανά εγκατάσταση ενώ πολλά κτίρια αρνούνται. Συγκριτικά και πάλι στις ΗΠΑ ο ίδιος ηλιακός χάρτης έχει οδηγήσει στην αύξηση από τις 551 το 2007 στις 2,300 σήμερα στο Σαν Φρανσίσκο…

Related posts

MIT COVID-19

gadgetfreak
4 years ago

Η νέα Sony Google TV παρουσιάστηκε στο συνέδριο I/O…

gadgetfreak
13 years ago

2ο Συνέδριο Social Media World «Social makes the Business go round»…

gadgetfreak
11 years ago
Exit mobile version