Gadgetfreak :: Not Just Tech
mobile / smartphones, tablets / multimedia

Έλεγξε τα φώτα από μακριά – με μια app φυσικά…

Ο κύριος John Croteau, αντιπρόεδρος της NXP και υπεύθυνος για λύσεις φωτισμού και υψηλών επιδόσεων RF μιλά για την τεχνολογία GreenChip και λέει:

For individual consumers, smart lighting means highly personalized, intelligent lighting environments – lights that turn on and off when and where you need them, at the desired level of brightness — while saving power and electricity costs.”

Αυτό μας λένε οι δημιουργοί της τεχνολογίας που στην ουσία μας μιλά για WiFi… λάμπες! Είναι η ολλανδική NXP Semiconductors που έχει δημιουργήσει την τεχνολογία με την οποία σε δίκτυο WiFi ελέγχεις τον φωτισμό ενώ το μόνο που χρειάζεται είναι Internet.

H τεχνολογία ονομάζεται GreenChip και στην ουσία δίνει μια IP διεύθυνση σε κάθε λάμπα. Έτσι επιβλέπεις και ρυθμίζεις από μια έως όλες τις λάμπες και ένα smartphone, ένα tablet, ένας υπολογιστής ή μια τηλεόραση ακόμη μπορεί να κάνει τη δουλειά.

Η NXP Semiconductors σχεδιάζει να επεκτείνει την τεχνολογία GreenChip και σε άλλες συσκευές σπιτιού ενώ μιλά και για μειωμένη κατανάλωσης…

Related posts

Ένας… μονομάχος απέναντι στη Retina Display: Απίστευτη εικόνα…

gadgetfreak
14 years ago

Ο 2ος μεγαλύτερος κατασκευαστής tablet στον κόσμο; Τη θέση θέλει η Sony…

gadgetfreak
13 years ago

Samsung Galaxy S III – είναι αυτό;

gadgetfreak
12 years ago
Exit mobile version